Zaboravite na pripremu tijesta i odmaranje, jednostavno nasjeckajte jagode, prekrijte ih brzim mrvičastim tijestom i ubacite u pećnicu. Dok je hrskavi desert u pećnici, istucite slatko vrhnje, pripremite sladoled ili pak fini preljev od grčkog jogurta. Pomiješajte grčki jogurt s malo meda, dodajte listiće mente i poslužite uz jagode. Brže ne može!
Jagodama možete dodati i drugo voće po želji, a odlične će biti u kombinaciji s rabarbarom ili malinama. Također, umjesto pripreme mrvičastog tijesta, jagode možete posipati i već unaprijed pripremljenom granolom.
Pečenje će omiljenoj voćki dati jednu sasvim novu dimenziju okusa, a hrskavi pokrov od tek nekoliko jednostavnih sastojaka stvoriti pravu deliciju. Pa, što još čekate? Mi se već bacamo na pripremu.
Potrebno vam je:
- 800 g jagoda
- 3 žlice šećera
- 3 žlice limunovog soka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice meda ili javorovog sirupa
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 3 žlice listića badema ili tostiranih lješnjaka
- 2 žlice kokosa
- 2 žlice brašna
Postupak pripreme:
- U posudu za pečenje stavite očišćene i nasjeckane jagode. Dodajte šećer, limunov sok, prstohvat soli, pa sve dobro promiješajte.
- U posebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i javorov sirup ili med. Dodajte zobene pahuljice, bademe, kokos, brašno, prstohvat soli i miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- Dobivenu mrvičastu smjesu pospite po jagodama i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite oko 20 do 30 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!