Recepti 15. svibnja 2019.

Hrskava poslastica s jagodama - najbrži desert koji možete zamisliti

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan desert na savršen način slavi doba jagoda. Bit će vam potrebno svega nekoliko sastojaka, a onda je vrijeme za apsolutno uživanje.

Zaboravite na pripremu tijesta i odmaranje, jednostavno nasjeckajte jagode, prekrijte ih brzim mrvičastim tijestom i ubacite u pećnicu. Dok je hrskavi desert u pećnici, istucite slatko vrhnje, pripremite sladoled ili pak fini preljev od grčkog jogurta. Pomiješajte grčki jogurt s malo meda, dodajte listiće mente i poslužite uz jagode. Brže ne može!

 

Možda vas zanima... Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovih pet slastica... Recepti

 

Jagodama možete dodati i drugo voće po želji, a odlične će biti u kombinaciji s rabarbarom ili malinama. Također, umjesto pripreme mrvičastog tijesta, jagode možete posipati i već unaprijed pripremljenom granolom.

Pečenje će omiljenoj voćki dati jednu sasvim novu dimenziju okusa, a hrskavi pokrov od tek nekoliko jednostavnih sastojaka stvoriti pravu deliciju. Pa, što još čekate? Mi se već bacamo na pripremu.

 

Možda vas zanima... Granola - sjajna ideja za doručak ili slatki snack Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 800 g jagoda
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice limunovog soka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda ili javorovog sirupa
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 3 žlice listića badema ili tostiranih lješnjaka
  • 2 žlice kokosa
  • 2 žlice brašna

Postupak pripreme:

  1. U posudu za pečenje stavite očišćene i nasjeckane jagode. Dodajte šećer, limunov sok, prstohvat soli, pa sve dobro promiješajte.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i javorov sirup ili med. Dodajte zobene pahuljice, bademe, kokos, brašno, prstohvat soli i miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. 
  3. Dobivenu mrvičastu smjesu pospite po jagodama i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite oko 20 do 30 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.