Recepti 06. svibnja 2019.

Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovih pet slastica...

gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona jagoda traje od svibnja do srpnja i preplavile su tržnice, trgovine i gotovo svaku frekventniju lokaciju. Ovi slatki crveni plodovi bogati su vitaminima i antioksidansima i siromašne su kalorijama, što ih čini savršenom poslasticom tijekom proljeća i ljeta.

Možete ih koristiti u salatama, uz špinat, rikolu, slane sireve ili tostirane oraščiće, ili ih ukomponirati u osvježavajuće deserte.  Za vas smo pripremili pet odličnih recepata, a slatko testiranje možete početi već ovog vikenda.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Najprije se zasladite pravim klasikom – Pavlovom s jagodama. Uspjeh ove torte je u jednostavnosti; u originalnom su receptu samo kore od bjelanjaka, tučeno vrhnje i voće. Kroz proces pripreme malih Pavlova tortica vas vode Sweety&Spicy, a na vama je samo da pratite upute i kupite sočne, crvene jagode. 

 

Možda vas zanima... Pavlova tortice - sve o delikatnoj slastici koju voli cijeli svijet Kolumne

 

Jednako ćete uživati i u torti od jagoda s bloga Nešto slatko by Katarina, koja se sastoji od čokoladnog mirisa, debelog sloja kreme od jagoda i podatnog ganachea od čokolade. Neodoljivo izgleda i miriše, a okus je još i bolji pa ćete udovoljiti svojim najbližima, čak i ako su zahtjevni kušači.  

 

Možda vas zanima... Torta od jagoda i čokolade - jednostavna, fina i lagana Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

 

Nakon toga se vratite u djetinjstvo uz recept za šnite s jagodama, koje izgledaju kao kombinacija Milch-Schnitta i sladolednog sendviča. U glatkoj je kremi i mnogo svježih jagoda, zbog čega nas je ovaj recept blogerice Pregache i oduševio. Preporučujemo!

 

Mliječne šnite s jagodama Možda vas zanima... Desert koji obećava: Mliječne šnite s jagodama Recepti

 

U svoj plan prehrane za sljedeći tjedan svakako ubacite i Savarin – prstenasti biskvit s kremom od mascarponea i svježim jagodama. Izgleda jednostavno, priprema nije zahtjevna, no ugodno će vas iznenaditi raspon različitih okusa i aroma. Ovaj smo odličan recept dobili od chefa Stjepana Hornunga, koji piše blog Majstor kuhar. 

 

Možda vas zanima... Nešto novo: Čokoladni savarin s jagodama Kolumne

 

 | Author: Stjepan Hornung foto: Stjepan Hornung

 

Za kraj vam predlažemo i odlične pločice s jagodama. Blogerica mali Chef osmislila je jednostavnu verziju slatkih pločica, koje mogu poslužiti kao doručak, gablec ili desert. Riječ je o zdravom desertu, koji će uz male preinake biti prikladan i za vegane. Svakako isprobajte!

 

Možda vas zanima... Pločice s jagodama - genijalna zamjena za pitu Kolumne

 

Isprobajte ovih pet sezonskih deserata, napravite limunadu i uživajte u suncu! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.