Recepti Desert 30. svibnja 2024.

Iskoristi sezonu jagoda i pripremi ovih 5 slastica

jagode
Jagode
foto: Getty Images
Sezona jagoda traje od svibnja do srpnja - preplavile su tržnice, trgovine i gotovo svaku frekventniju lokaciju. Ovi slatki crveni plodovi savršena su poslastica tijekom proljeća i ljeta

Jagode možeš koristiti u fora slanim salatama, uz špinat, rikolu, slane sireve ili tostirane oraščiće, ili ih ukomponirati u osvježavajuće deserte.  Za tebe smo pripremili 5 odličnih recepata, a slatko testiranje možete početi već ovog vikenda.

mini pavlova | Author: Sweety and Spicy Mini Pavlove s jagodama foto: Sweety and Spicy

Mini Pavlove s jagodama

Za početak se zasladi pravim klasikom – Pavlovom s jagodama. Uspjeh ove torte je u jednostavnosti - u originalnom su receptu samo kore od bjelanjaka, tučeno vrhnje i voće. Kroz proces pripreme malih Pavlova tortica te vode Sweety&Spicy, a na tebi je samo da pratiš upute i kupiš domaće, sočne, crvene jagode. 

Možda vas zanima... Pavlova tortice - sve o delikatnoj slastici koju voli cijeli svijet Kolumne

Torta od jagoda i čokolade | Author: Nešto slatko by Katarina Torta od jagoda foto: Nešto slatko by Katarina

Pjenasta i lagana torta od jagoda

Jednako ćeš uživati i u torti od jagoda s bloga Nešto slatko by Katarina, koja se sastoji od čokoladnog mirisa, debelog sloja kreme od jagoda i podatnog ganachea od čokolade. Neodoljivo izgleda i miriše, a okus je još i bolji pa ćeš njome sigurno udovoljiti svojim najbližima, čak i ako su zahtjevni kušači.  

Torta od jagoda i čokolade Možda vas zanima... FINA I LAGANA Torta od jagoda i čokolade Kolumne

Mliječne šnite s jagodama

Nakon toga se vratite u djetinjstvo uz recept za šnite s jagodama, koje izgledaju kao kombinacija slastice Milch-Schnitte i sladolednog sendviča. U glatkoj je kremi i mnogo svježih jagoda, zbog čega nas je ovaj recept blogerice Pregache i oduševio. Preporučujemo!

Mliječne šnite s jagodama Možda vas zanima... Desert koji obećava: Mliječne šnite s jagodama Recepti

 | Author: Stjepan Hornung Savarin s jagodama foto: Stjepan Hornung

Savarin s jagodama

U svoj plan prehrane za sljedeći tjedan svakako ubaci i sočni savarin – prstenasti biskvit s kremom od mascarponea i svježim jagodama. Izgleda jednostavno, priprema nije zahtjevna, no ugodno će vas iznenaditi raspon različitih okusa i aroma. Ovaj smo odličan recept dobili od chefa Stjepana Hornunga, koji piše blog Majstor kuhar. 

Možda vas zanima... Nešto novo: Čokoladni savarin s jagodama Kolumne

Fine pločice s jagodama

Za kraj ti predlažemo i odlične pločice s jagodama. Blogerica mali Chef osmislila je jednostavnu verziju slatkih pločica, koje mogu poslužiti kao doručak, gablec ili desert. Riječ je o zdravom desertu, koji će uz male preinake biti prikladan i za vegane. Svakako isprobaj!

Možda vas zanima... Pločice s jagodama - genijalna zamjena za pitu Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:15 30. Svibanj 2024.

    super