Promijeni uobičajenu jutarnju rutinu i za doručak pripremi ovaj divan i hranjiv puding od jagoda i chia sjemenki
Chia sjemenke su bogate proteinima, vlaknima i omega-3 masnim kiselinama, dok su jagode prepune antioksidansa i vitamina C. Njihova kombinacija čini ovaj desert savršenim izborom za sve koji žele uživati u slatkom zalogaju bez grižnje savjesti.
Chia sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama
foto: Thinkstock
Priprema pudinga od jagoda i chia sjemenki je jednostavna, jedno što iziskuje pripremanje unaprijed. Naime, male, ali moćne chia sjemenke upijaju mlijeko i udvostručuju se u veličini stvarajući gelastu konzistenciju, a za to im treba i nekoliko sati.
Za dodatan gušt možeš puding obogatiti sočnim jagodama i granolom ili miješanim bobicama i tostiranim orašastim plodovima. Uživaj!
Ne gasi ekran dok kuham
Puding od jagoda i chia sjemenki
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Chia sjemenke
0,50
šalica
Jogurt
0,50
šalica
Mlijeko
2
šalica
Jagode
4
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Šećer
3
žlica
Sol
0,50
žličica
Postupak
Pomiješaj chia sjemenke i sol u srednjoj zdjeli. Umiješaj jogurt i vaniliju. Obični jogurt možeš zamijeniti kokosovim. Polako dolijevaj mlijeko (možeš ga zamijeniti kokosovim mlijekom), neprestano miješajući.
Nastavi miješati još jednu minutu da se razbiju sve grudice. Pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje 4 sata, a može i preko noći.
Nježno pomiješaj očišćene i tanko narezane jagode sa šećerom u zdjeli. Pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje 1 sat, a može i preko noći.
Za posluživanje, rasporedi smjesu jagoda u četiri čaše ili zdjelice. Preko toga stavi chia puding, prema želji po 2 žlice granole na svaku porciju. Ukrasi s još par narezanih jagoda.