Recepti 29. prosinca 2016.

Eggnog vafli za lijena popodneva

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je da sami napravite vafle i oduševite ukućane!

Što se dogodi kada spojimo eggnog i vafle? Dogodi se najbolja kombinacija okusa ikad! Vjerujemo kako nitko neće ostati ravnodušan kada proba ovu divnu slasticu. Naš prijedlog je da ju jedete popodne, jer ipak sadrži alkohol, ali, ako želite, možete ju jesti vikendom za doručak.

Sastojci: 

  • 140 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice šećera
  • 3/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • Pola žličice soli
  • 1 šalica eggnoga
  • 1 žlica maslaca, rastopljenog
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice ruma za kolače
  • Vanilin šećer
  • Za preljev: 5 žlica mljevenog šećera, 1 žlica eggnoga i 1 žličica ruma za kolače

 Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješati brašno, cimet, prašak za pecivo, šećer, sol i muškatni oraščić.
  2. U manjoj posudi pomiješati maslac, eggnog, jaje rum i vanilin šećer
  3. Preliti mokre sastojke u suhe i dobro izmiješati dok se ne sjedine
  4. Peći vafle na aparatu za pripremu vafla prema uputama za pečenje
  5. Umak pripremiti: Sastojke izmiješati pjenjačom u maloj posudi i preliti umak preko gotovih, pečenih vafla

Po želji, posipajte ih mljevenim šećerom. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.