Recepti 29. rujna 2018.

Empanade s piletinom i povrćem za prste polizati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Argentinsko jelo poznato u cijeloj Južnoj Americi može se puniti mesom, povrćem ili čak i voćem

Empanada je jastučić tijesta punjen nadjevom, a od zemlje do zemlje razlikuju se po načinu pripreme, poglavito po vrsti nadjeva koji mogu biti i slani i slatki. Mi vam donosimo recept za empanade punjene piletinom i povrćem.

 

Možda vas zanima... Začinite dan vrhunskim empanadama Recepti

 

Potrebno vam je:

Tijesto:

  • 3 šalica brašna
  • sol
  • 170 g maslaca
  • 1 jaje
  • 4 žlica vode
  • mlijeko

Punjenje:

  • 650 g pileće bijelo meso
  • crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 2 mlada krumpira
  • 1 šalica graška
  • 2 žlica suncokretovog ulja
  • 120 ml pileći temeljac

 

Možda vas zanima... Empanade s junetinom - idealan zalogaj za ljetna druženja Recepti

 

 

Priprema:

  1. Izmiješajte brašno i sol. Dodajte maslac, istučeno jaje s malo mlijeka i vodu pa zamijesite tijesto. Oblikujte loptu i stavite u hladnjak na pola sata. Razvaljajte ga i izrežite krugove.
  2. Za nadjev pirjajte luk minutu, dodajte sjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice pa pirjajte oko pet minuta. Ulijte temeljac i dodajte mrkve pa kuhajte deset minuta. Umiješajte krumpire i kuhajte još pet minuta. Zatim stavite grašak pa kuhajte još pet minuta. Začinite i ocijedite.
  3. Stavite po žlicu nadjeva na sredinu kruga tijesta, preklopite tijesto napola, “zalijepite” istučenim jajetom, a rubove utisnite vilicom. Premažite empanade jajetom.
  4. Stavite ih u namašćeni kalup za pečenje i pecite 15-20 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.