Recepti 13. listopada 2014.

Falafel s tahini umakom

Falafel s tahini umakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte ovo libanonsko jelo i počastite se nesvakidašnjim menijem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Tahini umak

  • 0.50 šalica tahini
  • 2 mala žlica limunov sok
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar

Falafel

  • 1 šalica slanutak, konzerva
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. U blenderu pomiješati i usitniti sve sastojke za pripremu tahini umaka ( prvi sastojak je tahini pasta) sa ¼ šalice vode do glatke paste.
  2. Za pripremu smjese za falafel pomiješati slanutak, luk, češnjak, peršin, kim, korijander, sol, crvenu papriku i prašak za pecivo te usitniti u blederu do konzistencije koja nalikuje mokrim krušnim mrvicama.
  3. tavi zagrijati veću količinu ulja na otprilike 180 ˚C. Pomoću 2 žličice formirati smjesu u loptice ili diskove promjera 2,5 cm pa ih peći u zagrijanom ulju povremeno okretajući do zlatno smeđe boje. Ocijediti pa odložiti na papirnati ručnik.
  4. Falafel servirati sa tahini umakom i pita kruhom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.