gastro postao
Kombinacija samo za istinske gurmane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 67
Pljeskavica
- 200 g mljevena junetina
- 400 g teletina, mljevena
- 1 kom čili papričica
- 1 žlica krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica sjemenke kardamona
Ostalo
- 6 kom jaje kokošje
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 šalica parmezan
Priprema
- Izmiješajte smjesu za pljeskavice i ostavite pola sata pa ih ispecite ih na tavi.
- Jaja ispecite na oko.
- Na tanjur prvo stavite jednu pljeskavicu, prekrijte je pečenim jajetom, polovicom avokada, polovicom umaka od rajčice i naribana sira. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Izvor Skuhatćute