Recepti 13. listopada 2014.

Fettuccine s gljivama i pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam ukusni recept koji spaja tjesteninu s gljivama i pršutom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 295

Potrebno vam je

  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 150 ml pileći temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 4 kriška pršut
  • 450 g tjestenina s jajima
  • 3 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica peršin, list
  • parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju u većoj tavi pirjati luk oko 5 min ili dok ne omekša. Dodati češnjak pa pirjati još 1 minutu, a zatim dodati pršut i sve zajedno pirjati još 1 minutu.
  2. Dodati mješavinu gljiva (po izboru) u tavu pa miješajući kuhati dok ne omekšaju (oko 5 min). Kada omekšaju, po potrebi se mogu grubo narezati. U smjesu uliti temeljac pa nastaviti kuhati.
  3. U međuvremenu, zagrijati veću količinu vode i skuhati fettuccine tjesteninu prema uputama na pakiranju
  4. U mješavinu gljiva dodati vrhnje i peršin pa zagrijavati na laganoj vatri. Začiniti solju i paprom.
  5. Tjesteninu ocijediti nakon što se skuha. Servirati u zasebne tanjure pa preliti umakom od gljiva.

Donosimo vam ukusni recept koji spaja tjesteninu s gljivama i pršutom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.