gastro postao
Iako se riba vrlo često poslužuje uz pesto, uz ovaj recept isprobajte oradu u ponešto izmijenjenoj verziji pesta.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 33
Potrebno vam je
- 4 kom orada
- 500 g radič, zeleni
- 2 dl ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- sol
- papar u zrnu
- 2.50 dl malvazija
- 1 grančica ružmarin
- krupna morska sol
Priprema
- Očistite maslačak, operite i stavite kuhati u lonac s tri litre vode. Kad omekša, stavite ga pod hladnu vodu. Istitnite vodu, narežite i zamrznite. Sutradan ga odledite u hladnjaku i popržite u tavi na maslinovu ulju. Prema ukusu, dodajte soli i papra.
- Očistite orade. Pripremite marinadu od bijelog vina, maslinova ulja, grančice ružmarina, soli, papra i nasjeckane ljute papričice bez sjemenki. Ostavite jedan sat da se arome prožmu.
- Filete orade izvadite iz marinade i osušite. Uvaljajte ih u krupnu sol i grubo mljeveni crni papar. Zapecite filete u tavi na zagrijanome maslinovu ulju oko minutu sa svake strane - samo da se dobije hrskava korica. Poslužite.
Izvor Skuhatćute