gastro postao
Pirjana govedina na ruski način nikako vas neće ostaviti ravnodušnima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 365
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 40 g maslac, slani
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- senf
- sol
- limunov sok
- 0.80 l vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 kom krastavci, kiseli
- 100 g gljive miješane, razne
- 500 filet govedina
- 2.50 dl mesni temeljac
Priprema
- Crveni luk grubo narežemo, pržimo ga na maslacu dok ne požuti, pospemo brašnom, prelijemo juhom i taj umak 15 minuta kuhamo, a zatim dodamo gorušicu, sol, limunov sok i primiješamo vrhnje.
- Fino narezane dinstane gljive i krastavce zavremo u umaku. Meso narežemo na kocke ili trake pa ga na jakoj vatri kratko pečemo u tavi. Iznutra mora ostati ružičasto pa ga nipošto ne smijemo do kraja ispeći jer inače dobiva okus po koži.
- Sok od pečenja izmiješamo s umakom dodamo meso i malo ga provaljamo po umaku, ali umak pri tom na smije više vriti. Umaku možemo po želji poboljšati okus narezanim rajčicama i lukom.
Pirjana govedina na ruski način nikako vas neće ostaviti ravnodušnima