gastro postao
Za ovo jelo možete upotrijebiti smrznutog oslića i smrznutu brokulu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 20
Potrebno vam je
- 3 filet oslić
- 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 žličica maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- vlasac ( listovi)
- 2 dl vino bijelo
- 2 žličica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U dobro zagrijanoj tavici popržite na maslacu odmrznute filete oslića s obje strane.
- Izvadite filete oslića, a u preostali maslac dodajte sitno nasjeckani češnjak i pola sadržaja bijelog vina te pirjajte nekoliko minuta.
- Zatim u tavicu vratite oslić, dodajte sol, papar, vlasac i preostalo vino te kuhajte poklopljeno 15-tak minuta odnosno dok većina vina ne ispari.
- U međuvremenu u slanoj vodi kojoj ste dodali maslinovog ulja kuhajte brokulu 4 do 6 minuta te servirajte uz oslić.