Recepti 13. listopada 2014.

Filet oslića u umaku od bijelog vina s brokulom

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovo jelo možete upotrijebiti smrznutog oslića i smrznutu brokulu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 20

Potrebno vam je

  • 3 filet oslić
  • 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 žličica maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • vlasac ( listovi)
  • 2 dl vino bijelo
  • 2 žličica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U dobro zagrijanoj tavici popržite na maslacu odmrznute filete oslića s obje strane.
  2. Izvadite filete oslića, a u preostali maslac dodajte sitno nasjeckani češnjak i pola sadržaja bijelog vina te pirjajte nekoliko minuta.
  3. Zatim u tavicu vratite oslić, dodajte sol, papar, vlasac i preostalo vino te kuhajte poklopljeno 15-tak minuta odnosno dok većina vina ne ispari.
  4. U međuvremenu u slanoj vodi kojoj ste dodali maslinovog ulja kuhajte brokulu 4 do 6 minuta te servirajte uz oslić.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.