gastro postao
Plodovi jeseni u odličnom svinjskom gulašu
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 725
Potrebno vam je
- 1000 g svinjetina, mršava
- 800 g luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 200 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom peršin, korijen
- 500 g kesten
- 100 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 list lovorov list
- 1 grančica majčina dušica
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 5 žlica ulje, biljno
Priprema
- Skuhajte i ogulite kestene pa ih ostavite sa strane. Meso narežite na kockice pa ga prepržite na ulju dok ne dobije koricu. Posolite, popaprite i promiješajte.
- Sitno narežite luk i dodajte ga mesu te miješajte dok potpuno ne omekša. Posolite i popaprite pa dodajte zgnječeni češnjak. Podlijte s malo vina, promiješajte i kuhajte poklopljeno na srednje jakoj temperaturi. Kuhajte deset minuta pa dodajte još malo vode i opet kuhajte nekoliko minuta.
- Dodajte usitnjeni korijen peršina i mrkvu narezanu na trakice. Promiješajte i dolijte još vode ako je potrebno. Nakon pola sata umiješajte umak od rajčice i promiješajte.
- Ulijte toliko vode da prekrije meso te ostavite da se kuha sat i pol dok potpuno ne omekša. Dok se meso kuha, dodajte lovor i majčinu dušicu.
- Nakon sat vremena dodajte kuhani kesten i sve kuhajte do kraja. Pospite mljevenom paprikom pa dodajte brašno i promiješajte. Zalijte s još malo vode i ostatkom vina.