Recepti 11. listopada 2014.

Fini jesenski gulaš s kestenjem

Fini jesenski gulaš s kestenjem
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Plodovi jeseni u odličnom svinjskom gulašu

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 725

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjetina, mršava
  • 800 g luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 200 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, korijen
  • 500 g kesten
  • 100 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 list lovorov list
  • 1 grančica majčina dušica
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 5 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Skuhajte i ogulite kestene pa ih ostavite sa strane. Meso narežite na kockice pa ga prepržite na ulju dok ne dobije koricu. Posolite, popaprite i promiješajte.
  2. Sitno narežite luk i dodajte ga mesu te miješajte dok potpuno ne omekša. Posolite i popaprite pa dodajte zgnječeni češnjak. Podlijte s malo vina, promiješajte i kuhajte poklopljeno na srednje jakoj temperaturi. Kuhajte deset minuta pa dodajte još malo vode i opet kuhajte nekoliko minuta.
  3. Dodajte usitnjeni korijen peršina i mrkvu narezanu na trakice. Promiješajte i dolijte još vode ako je potrebno. Nakon pola sata umiješajte umak od rajčice i promiješajte.
  4. Ulijte toliko vode da prekrije meso te ostavite da se kuha sat i pol dok potpuno ne omekša. Dok se meso kuha, dodajte lovor i majčinu dušicu.
  5. Nakon sat vremena dodajte kuhani kesten i sve kuhajte do kraja. Pospite mljevenom paprikom pa dodajte brašno i promiješajte. Zalijte s još malo vode i ostatkom vina.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.