gastro postao
Teletina u kombinaciji sa šampinjonima za vrhunski gastronomski užitak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 10
Potrebno vam je
- 6 kom teletina, mršava
- pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica maslac, slani
- 2 žlica mladi luk
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- papar
- 3 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Tanko natučene teleće odreske lagano uvijte u brašno i naglo ispržite na maslacu da budu svijetlosmeđi s obje strane. Dodajte nasjeckani luk i gljive i pirjajte 5 minuta.
- Vinjak stavite u mali lončić i zagrijte na jakoj vatri. Prelijte preko odrezaka i gljiva i zapalite šibicom. Kada se plamen ugasi, odreske posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte.
- Odreske izvadite iz tave i složite na zagrijani pladanj. Šampinjonima dodajte slatko vrhnje i peršin, dobro promiješajte i prelijte preko odrezaka.
Teletina u kombinaciji sa šampinjonima za vrhunski gastronomski užitak