Recepti 13. listopada 2014.

Flambirani medaljoni

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u teletini prema receptu mediteranske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 780

Potrebno vam je

  • 1 dl ulje maslinovo
  • 700 g teletina, srednje masna
  • 0.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • 1 dl vino bijelo
  • 2 žlica maslac, slani
  • 100 g crvena paprika
  • 80 g celer (cijeli)
  • 120 g cherry rajčice
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • papar u zrnu
  • sol
  • majčina dušica
  • 1 žličica čili u prahu
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 100 g shitake gljiva
  • 1.50 dl prošek

Priprema

  1. Na srednje zagrijanom ulju prepržiti teleće medaljone s obije strane, zatim ih preliti konjakom i zapaliti te pustiti da se vatra sama ugasi. Podliti s malo vina. Kad vino ispari, izvaditi medaljone.
  2. Na omekšalom maslacu kratko propirjati gljive i staviti ih uz medaljone.
  3. Na preostaloj masnoći pržiti na kockice narezanu papriku, celer i rajčice, podliti prošekom, povezati vrhnjem za kuhanje, dodati marinirani zeleni papar u zrnu, sol i malo čilija, te u tako pripremljeni umak vratiti medaljone i prokuhati sve zajedno minutu-dvije.

Uživajte u teletini prema receptu mediteranske kuhinje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.