gastro postao
Uživajte u teletini prema receptu mediteranske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 780
Potrebno vam je
- 1 dl ulje maslinovo
- 700 g teletina, srednje masna
- 0.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
- 1 dl vino bijelo
- 2 žlica maslac, slani
- 100 g crvena paprika
- 80 g celer (cijeli)
- 120 g cherry rajčice
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- papar u zrnu
- sol
- majčina dušica
- 1 žličica čili u prahu
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 100 g shitake gljiva
- 1.50 dl prošek
Priprema
- Na srednje zagrijanom ulju prepržiti teleće medaljone s obije strane, zatim ih preliti konjakom i zapaliti te pustiti da se vatra sama ugasi. Podliti s malo vina. Kad vino ispari, izvaditi medaljone.
- Na omekšalom maslacu kratko propirjati gljive i staviti ih uz medaljone.
- Na preostaloj masnoći pržiti na kockice narezanu papriku, celer i rajčice, podliti prošekom, povezati vrhnjem za kuhanje, dodati marinirani zeleni papar u zrnu, sol i malo čilija, te u tako pripremljeni umak vratiti medaljone i prokuhati sve zajedno minutu-dvije.
Uživajte u teletini prema receptu mediteranske kuhinje