Recepti 13. listopada 2014.

Francuska pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Usmjesto da u ovu pitu stavljate sir, možete je samo preliti smjesom od jaja i vrhnja. U svakom slučaju ćete njom biti iznimno zadovoljni.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 800

Tijesto

  • 125 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • 0.25 mala žlica prašak za pecivo
  • 75 g maslac, neslani

Nadjev

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 150 g gouda punomasni
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene

Priprema

  1. Od brašna pomiješanog s praš-kom za pecivo, jaja, soli i maslaca izradite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
  2. Izradite jaja s vrhnjem, posolite i popaprite pa umiješaje naribani sir. Tijestom obložite namašćeni lim i prelijte ga nadjevom. Stavite ga u zagrijanu pećnicu na 200°C. Narežite rajčicu na ploške, a prema želji na ploške možete narezati i manju tikvicu.
  3. Nakon desetak minuta, kad se smjesa malo stegne, izvadite iz pećnice te po vrhu posložite kolutove rajčica i tikvica. Vratite u pećnicu i pecite još 20-25 minuta dok se ne zarumeni i ne zapeče.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.