gastro postao
Usmjesto da u ovu pitu stavljate sir, možete je samo preliti smjesom od jaja i vrhnja. U svakom slučaju ćete njom biti iznimno zadovoljni.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 800
Tijesto
- 125 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- 0.25 mala žlica prašak za pecivo
- 75 g maslac, neslani
Nadjev
- 3 kom jaje kokošje
- 3 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 150 g gouda punomasni
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
Priprema
- Od brašna pomiješanog s praš-kom za pecivo, jaja, soli i maslaca izradite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
- Izradite jaja s vrhnjem, posolite i popaprite pa umiješaje naribani sir. Tijestom obložite namašćeni lim i prelijte ga nadjevom. Stavite ga u zagrijanu pećnicu na 200°C. Narežite rajčicu na ploške, a prema želji na ploške možete narezati i manju tikvicu.
- Nakon desetak minuta, kad se smjesa malo stegne, izvadite iz pećnice te po vrhu posložite kolutove rajčica i tikvica. Vratite u pećnicu i pecite još 20-25 minuta dok se ne zarumeni i ne zapeče.
Izvor Skuhatćute