Recepti 13. listopada 2014.

Francuski složenac

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ukusni složenac od krumpira, kuhane šunke i cheddar sira

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 594

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 100 g panceta
  • 6 kom jaje kokošje
  • 150 g kuhana šunka
  • 100 g cheddar
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • 300 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpir u ljusci skuhajte u slanoj vodi, ogulite i narežite na ploške, a jaja skuhajte utvrdo.
  2. Luk narezan na ploške popecite na 2 žlice ulja. Izvadite ga, dodajte preostalo ulje pa popržite pancetu narezanu na tanke ploške.
  3. U nauljenu vatrostalnu posudu složite red krumpira, rasporedite luk, pancetu, jaja narezana na ploške, šunku narezanu na šire trake i ribani sir.
  4. Pospite vlascem i popaprite. Završite redom krumpira. Prelijte kiselim vrhnjem i zapecite na 200°c 35 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.