Recepti 03. listopada 2014.

Francuski specijalitet od tikvica

gastro postao gastro.24sata.hr
Složenac od povrća i sira priprema se vrlo jednostavno, a ne morate ga ni peći

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 201

Potrebno vam je

  • 550 g tikvice, zelene
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • ulje maslinovo
  • 100 g feta sir
  • 300 g ricotta
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 2 žlica kopar
  • 1 žlica češnjak
  • 2 žlica menta
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • limunova korica

Priprema

  1. U jednom sloju poredajte narezane tikvice po dužini na dno dubokog lima za pečenje koji ste prethodno premazali maslinovim uljem. Pospite sušenom majčinom dušicom i kratko zapecite.
  2. Pomiješajte ricottu, fetu, vlasac, kopar, češnjak, svježu metvicu, peršin i limunovu koricu.
  3. Obložite duboki i duguljasti lim za pečenje papirom za pečenje ili prozirnom folijom, ali tako da visi izvan posude. Na dno poredajte kriške tikvica, a preko premažite s pola smjese sireva i začina. Prekrijte s još tikvica i ponovite postupak dok sve ne potrošite. Omotajte smjesu ostatkom papira i pritisnite prema dolje.
  4. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.