gastro postao
Složenac od povrća i sira priprema se vrlo jednostavno, a ne morate ga ni peći
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 201
Potrebno vam je
- 550 g tikvice, zelene
- 1 mala žlica majčina dušica
- ulje maslinovo
- 100 g feta sir
- 300 g ricotta
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- 2 žlica kopar
- 1 žlica češnjak
- 2 žlica menta
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- limunova korica
Priprema
- U jednom sloju poredajte narezane tikvice po dužini na dno dubokog lima za pečenje koji ste prethodno premazali maslinovim uljem. Pospite sušenom majčinom dušicom i kratko zapecite.
- Pomiješajte ricottu, fetu, vlasac, kopar, češnjak, svježu metvicu, peršin i limunovu koricu.
- Obložite duboki i duguljasti lim za pečenje papirom za pečenje ili prozirnom folijom, ali tako da visi izvan posude. Na dno poredajte kriške tikvica, a preko premažite s pola smjese sireva i začina. Prekrijte s još tikvica i ponovite postupak dok sve ne potrošite. Omotajte smjesu ostatkom papira i pritisnite prema dolje.
- Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne.
Izvor Skuhatćute