Recepti 13. listopada 2014.

Fritaja od brokule i paprike

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno istarsko jelo koje je najbolje pripremati u proljeće zbog bogatstva svježeg povrća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 238

Potrebno vam je

  • 10 kom jaje kokošje
  • 2 žlica voda
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1.50 dl crvena paprika
  • 1 dl luk ,crveni
  • sol
  • bosiljak, vezica
  • mažuran
  • origano
  • papar
  • 2 žlica parmezan

Priprema

  1. U zdjeli srednje veličine miksajte jaja s vodom ili vrhnjem. U dubokoj tavi zagrijte ulje i kratko pirjajte luk, brokulu, papriku, začine, sol i papar.
  2. Nakon 5 – 10 minuta prelijte mješavinu jaja preko pirjanog povrća. Ispecite fritaju s obje strane.

Tradicionalno istarsko jelo koje je najbolje pripremati u proljeće zbog bogatstva svježeg povrća

Izvor Časopis Zdrav Život

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.