gastro postao
Tradicionalno istarsko jelo koje je najbolje pripremati u proljeće zbog bogatstva svježeg povrća
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 238
Potrebno vam je
- 10 kom jaje kokošje
- 2 žlica voda
- 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1.50 dl crvena paprika
- 1 dl luk ,crveni
- sol
- bosiljak, vezica
- mažuran
- origano
- papar
- 2 žlica parmezan
Priprema
- U zdjeli srednje veličine miksajte jaja s vodom ili vrhnjem. U dubokoj tavi zagrijte ulje i kratko pirjajte luk, brokulu, papriku, začine, sol i papar.
- Nakon 5 – 10 minuta prelijte mješavinu jaja preko pirjanog povrća. Ispecite fritaju s obje strane.
Tradicionalno istarsko jelo koje je najbolje pripremati u proljeće zbog bogatstva svježeg povrća
Izvor Časopis Zdrav Život