gastro postao
Uživajte u ukusnom tradicionalnom istarskom jelu od povrća
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 500 g buča
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 žlica ulje maslinovo
- 200 g feta sir
- 8 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 150 °C. Okrugli lim za pečenje promjera 22 cm obložite papirom za pečenje.
- Izmiješajte buću i tikvice. Posložite u drugi lim za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša.
- Posložite buću, tikvice i fetu u pripremljeni lim za pečenje. Istucite jaja u zdjeli i dodajte vrhnje. Dobro izmiješajte. Prelijte povrće i fetu smjesom od jaja.
- Pecite na niskoj temperaturi 40 minuta ili probodite nožem po sredini smjese da vidite kada je pečeno.