gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 154
Potrebno vam je
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 šalica pileći temeljac
- 4 žlica ulje maslinovo
- luk ,crveni
- 500 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- sol
- papar
- 0.50 šalica rajčice, cherry
- 10 kom jaje kokošje
- 1.50 šalica ricotta
- list bosiljka
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°c. Narežite pileća prsa na jednake komadiće. Ugrijte temeljac na srednjoj vatri i dodajte piletinu pa posolite.
- Smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Izvadite piletinu, ohladite je i usitnite. U velikoj vatrostalnoj tavi ugrijte tri žlice ulja, dodajte luk, brokulu i malo posolite. Pržite dok povrće ne omekša. Nakon pet minuta popaprite pa dodajte ostatak ulja, rajčice te nasjeckani bosiljak.
- Maknite s vatre i preko povrća poredajte piletinu. Posolite i zalijte istučenim jajima. Pospite s malo ricotte i pecite 20 minuta. Ukrasite bosiljkom.
Izvor Skuhatćute