Recepti 03. listopada 2014.

Frittata od povrća i piletine

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 154

Potrebno vam je

  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 šalica pileći temeljac
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • luk ,crveni
  • 500 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica rajčice, cherry
  • 10 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica ricotta
  • list bosiljka

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 170°c. Narežite pileća prsa na jednake komadiće. Ugrijte temeljac na srednjoj vatri i dodajte piletinu pa posolite.
  2. Smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Izvadite piletinu, ohladite je i usitnite. U velikoj vatrostalnoj tavi ugrijte tri žlice ulja, dodajte luk, brokulu i malo posolite. Pržite dok povrće ne omekša. Nakon pet minuta popaprite pa dodajte ostatak ulja, rajčice te nasjeckani bosiljak.
  3. Maknite s vatre i preko povrća poredajte piletinu. Posolite i zalijte istučenim jajima. Pospite s malo ricotte i pecite 20 minuta. Ukrasite bosiljkom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.