gastro postao
Bogato talijansko jelo omiljeno diljem svijeta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 130
Potrebno vam je
- 6 kom jaje kokošje
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom krumpir, zreli
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 0.25 šalica vrhnje za kuhanje
- 0.25 šalica parmezan
- 75 g pršut
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- list bosiljka
Priprema
- U većoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte krumpir narezan na kockice, luk i češnjak. Posolite i popaprite te pržite na laganoj vatri 7-10 min, dok krumpir ne pozlatni izvana, a mekan iznutra.
- U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, parmezan, pršut i bosiljak. Smjesu umiješajte s krumpirima i pržite na laganijoj vatri 3 min, dok se stvrdne sa strane, a u sredini još ostane mekana.
- Tavu premjestite na najvišu policu u pećnicu zagrijanu na 180°c i pecite otprilike 5 min, dok frittata ne postane zlatnosmeđa.
Izvor Skuhatćute