Recepti 03. listopada 2014.

Frittata s krumpirom i pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato talijansko jelo omiljeno diljem svijeta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 130

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 0.25 šalica vrhnje za kuhanje
  • 0.25 šalica parmezan
  • 75 g pršut
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • list bosiljka

Priprema

  1. U većoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte krumpir narezan na kockice, luk i češnjak. Posolite i popaprite te pržite na laganoj vatri 7-10 min, dok krumpir ne pozlatni izvana, a mekan iznutra.
  2. U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, parmezan, pršut i bosiljak. Smjesu umiješajte s krumpirima i pržite na laganijoj vatri 3 min, dok se stvrdne sa strane, a u sredini još ostane mekana.
  3. Tavu premjestite na najvišu policu u pećnicu zagrijanu na 180°c i pecite otprilike 5 min, dok frittata ne postane zlatnosmeđa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.