Recepti 03. listopada 2014.

Frittata s tjesteninom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Dok se omlet pripravlja samo od jaja i okreće poput palačinke pa se onda nadijeva sastojcima i savija ili slaže, za frittatu sastojke umiješate s jajima i pržite ih zajedno

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 929

Potrebno vam je

  • 500 g tjestenina s jajima
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica parmezan
  • 3 žlica ovčji sir
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U zdjeli istucite jaja, sireve, peršin i papar. Dodajte skuhanu tjesteninu.
  2. Zagrijte tavu s uljem. Ulijte smjesu od jaja i tjestenine pa na laganoj vatri miješajte dok se jaja ne počnu stvrdnjavati. prebacite u pećnicu na 180°c, na najvišu policu i pecite dok ne postane zlatnosmeđa.
  3. Nakon što odstoji 5 min, preokrenite je, narežite i poslužite sa salatom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.