gastro postao
Dok se omlet pripravlja samo od jaja i okreće poput palačinke pa se onda nadijeva sastojcima i savija ili slaže, za frittatu sastojke umiješate s jajima i pržite ih zajedno
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 929
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina s jajima
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica parmezan
- 3 žlica ovčji sir
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U zdjeli istucite jaja, sireve, peršin i papar. Dodajte skuhanu tjesteninu.
- Zagrijte tavu s uljem. Ulijte smjesu od jaja i tjestenine pa na laganoj vatri miješajte dok se jaja ne počnu stvrdnjavati. prebacite u pećnicu na 180°c, na najvišu policu i pecite dok ne postane zlatnosmeđa.
- Nakon što odstoji 5 min, preokrenite je, narežite i poslužite sa salatom.
Izvor Skuhatćute