Recepti Zdrava i fina ljetna jela 28. lipnja 2022.

Gastrolovci pripremaju ukusna i zdrava ljetna jela

foto: Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove srijede Gastrolovci će ti pokazati da je prehrana utemeljena na namirnicama biljnog podrijekla ukusna i zabavna za pripremu!

Misliš da ni jedan obrok nije potpun bez mesa? Upravo zato smo pozvali naše Gastrolovce kako bi te upoznali s Garden Gourmet proizvodima i uvjerili u suprotno. Prehrana utemeljena na namirnicama biljnog podrijekla postaje popularnija iz dana u dan jer je sve više ljudi svjesno koliko je ukusna, ali i korisna za naše tijelo i okoliš. Osim toga, plant-based način prehrane omogućuje ti da potpuno oslobodiš svoju maštu u kuhinji i stvoriš uistinu zanimljiva jela.

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Toga su posebno svjesni naši gastro blogeri Matei Negovetić ("Plant-based full of taste"), Vinka Tresić ("Veganica"), Darko Debić ("Samo jedan griz") i Zrinka Janković ("Mamin ručak") koji će ti ove srijede na još jednom zabavnom missGASTRO Meet Upu u suradnji s kompanijom Nestlé pokazati sve tajne biljne prehrane i inspirirati te receptima koje je lako pripremiti kod kuće. Uz dva jela u kojima su zvijezda Garden Gourmet veganski medaljoni i vege burger, blogeri će pripremati i ljetno varivo te salatu koja je savršena za osvježenje, ali i zdravlje organizma. Kako bi jela bila što ukusnija, gastro blogeri će koristiti i Thomy majonezu, senf, ketchup i Maggi povrtnu kocku!

Prehrana utemeljena na namirnicama biljnog podrijekla nije samo puna finih aroma i šarenih namirnica, nego je i odlična za naše zdravlje. Osim što štiti od dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti, dokazano je da je uz ovu vrstu prehrane lakše održavati tjelesnu težinu, a također štiti planet jer proizvodnja biljne hrane ostavlja manje štetan učinak na okoliš!

Puno je to dobrih razloga zašto bismo u svoj jelovnik uvrstiti što više namirnica biljnog podrijekla, a ako ti treba inspiracije za prefina jela, svakako prati missGASTRO portal idućih dana gdje ćemo objaviti ukusne video recepte. Kako se Gastrolovci zabavljaju i fino kuhaju uživo možeš pratiti i na našem Instagram profilu

Nestlé je osmislio VegePorciju – vodič za prehranu bogatiju namirnicama biljnog podrijetla. VegePorcija će vam pomoći da znate što i u kolikoj količini jesti za doručak, ručak i večeru, jedan dan ili tjedan, kad se odlučite na prehranu biljnog podrijetla.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.