Recepti 30. rujna 2016.

Uvijek prija: Goveđi gulaš s mrkvom

Goveđi gulaš
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 412

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina, srednje masna
  • 6 režanj češnjak
  • 4 kom luk ,crveni
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 2 list lovorov list
  • 2 dl crno vino
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 1 mala žlica kim
  • 1.50 žlica vinski ocat
  • 1 vezica peršin, list
  • voda
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
  3. Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
  4. Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke...
Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • krnjevo 11:07 15. Siječanj 2015.

    U kojem koraku pripreme se dodaje mrkva?