gastro postao
Sjajan spoj graha, slanine i šampinjona u jednostavnom jelu koje se idealno slaže s baš svakim prilogom
Bez obzira jede li vam se danas palenta, tjestenina, riža ili neki drugi prilog, s grahom na gusto ne možete pogriješiti. Čitavo malo bogatstvo povrća odlično će se složiti s grahom, a najbolje od svega, ovo je jelo gotovo u samo pola sata. Pirjajte povrće, dodajte temeljac pa pustite da omekša.
Ubacite grah iz konzerve i navalite na svoj tanjur finog domaćeg ručka.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva graha
- 3 žlice sjeckane rajčice
- 100 g šampinjona
- 100 g slanine
- 2 lovorova lista
- 1 glavica luka
- 1 glavica mrkve
- 1 paprika
- 1 žličica crvene dimljene paprike
- Temeljac
- Peršin
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- Luk nasjeckajte na sitno.
- Bacite ga u posudu u kojoj ste otopili maslac.
- Pustite da se pirja pa dodajte nasjeckanu slaninu i ribanu ili sitno sjeckanu mrkvu.
- Kratko pirjajte, a zatim ubacite sitno sjeckanu papriku.
- Pirjajte oko pet minuta.
- Za to vrijeme očistite šampinjone i nasjeckajte ih na veće komade.
- Dodajte ih povrću.
- Ubacite sjeckanu rajčicu iz konzerve.
- Povrću dodajte temeljac, začinite soli paprom i crvenom paprikom pa ubacite i lovorov list.
- Pustite da se povrće kuha dok ne omekša.
- Zadnjih pet minuta ubacite grah i pustite da se još kratko kuha.
- Na kraju ubacite sitno sjeckani peršin.
Dobar tek!