Recepti 13. listopada 2014.

Grah u gustom pikantnom umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Mnogo više od variva-ukusno i pikantno jelo zbog kojeg ćete grah jesti češće nego inače

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 62

Potrebno vam je

  • sol
  • 1 kom štapić cimeta
  • 2 kom klinčići
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 50 g luk ,crveni
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 0.50 mala žlica đumbir, korijen
  • 2 kom čili papričica
  • 2 žlica korijander
  • 2 mala žlica limunov sok
  • 1 kom mladi luk
  • 175 g smeđi grah

Priprema

  1. Operite suhi grah i ostavite da se namače 3-4 sata.
  2. Dodajte sol, komadić štapića cimeta (1 cm) i klinčiće, pokrijte i kuhajte na jakoj vatri 30 minuta. Smanjite vatru i lagano kuhajte daljnjih 40 minuta.
  3. U maloj tavi zagrijte ulje i pržite luk dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  4. Dodajte pesto od đumbira i češnjaka, kurkumu i čili u prahu. Pržite 2-3 minute pomalo dolijevajući vode tek koliko je potrebno da ne zagori. Dodajte ovu smjesu u grah i kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.
  5. Dodajte naribani đumbir, zelene čili papričice i listiće korijandra.
  6. Drvenom kuhačom zdrobite nekoliko zrna graha i dobro promiješajte kako bi umak postao gušći. Pomiješajte limunov sok i nasjeckanu ljutiku i tom mješavinom prelijte jelo prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.