Recepti 18. srpnja 2017.

Granita od kave s alkoholnim iznenađenjem

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i jednostavan desert koji izgleda bezazleno, sve dok ga ne isprobate...

Granita je ledeno osvježenje koje se često poslužuje sa svrhom pročišćavanja nepca nakon glavnog obroka i prije samog deserta. Ipak, kombinacija kave i Whiskeyja bit će zvijezda večeri.

 

Granita Možda vas zanima... Ledena slasna granita prema receptu Gordona Ramseya Špajza

 

Aktivna priprema traje tek onoliko koliko vam treba da skuhate kavu i pomiješate je s preostala dva sastojka – smeđim šećerom i omiljenim Whiskeyjem


Sastojci:

  • 500 ml kave
  • 50 g smeđeg šećera
  • 90 ml Whiskeyja

Priprema:

  1. Pomiješajte crnu kavu sa smeđim šećerom i dodajte Whiskey
  2. Izlijte mješavinu u staklenu posudu za pečenje i stavite u zamrzivač na dva sata
  3. Vilicom ostružite gornji zaleđeni sloj kako bi dobili male kristaliće i ponovno vratite u zamrzivač
  4. Ponovite proces svakih sat vremena, sve dok ne ostružete cijelu mješavinu

Servirajte ledene kristaliće u velikoj staklenoj čaši i uživajte u alkoholnom osvježenju. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.