gastro postao
Brz i jednostavan desert koji izgleda bezazleno, sve dok ga ne isprobate...
Granita je ledeno osvježenje koje se često poslužuje sa svrhom pročišćavanja nepca nakon glavnog obroka i prije samog deserta. Ipak, kombinacija kave i Whiskeyja bit će zvijezda večeri.
Aktivna priprema traje tek onoliko koliko vam treba da skuhate kavu i pomiješate je s preostala dva sastojka – smeđim šećerom i omiljenim Whiskeyjem.
Sastojci:
- 500 ml kave
- 50 g smeđeg šećera
- 90 ml Whiskeyja
Priprema:
- Pomiješajte crnu kavu sa smeđim šećerom i dodajte Whiskey
- Izlijte mješavinu u staklenu posudu za pečenje i stavite u zamrzivač na dva sata
- Vilicom ostružite gornji zaleđeni sloj kako bi dobili male kristaliće i ponovno vratite u zamrzivač
- Ponovite proces svakih sat vremena, sve dok ne ostružete cijelu mješavinu
Servirajte ledene kristaliće u velikoj staklenoj čaši i uživajte u alkoholnom osvježenju.