gastro postao
                                             
                                        
                                    Brz i jednostavan desert koji izgleda bezazleno, sve dok ga ne isprobate...
                                
                                
                                    
                                
                                Granita je ledeno osvježenje koje se često poslužuje sa svrhom pročišćavanja nepca nakon glavnog obroka i prije samog deserta. Ipak, kombinacija kave i Whiskeyja bit će zvijezda večeri.
Aktivna priprema traje tek onoliko koliko vam treba da skuhate kavu i pomiješate je s preostala dva sastojka – smeđim šećerom i omiljenim Whiskeyjem.
Sastojci:
- 500 ml kave
- 50 g smeđeg šećera
- 90 ml Whiskeyja
Priprema:
- Pomiješajte crnu kavu sa smeđim šećerom i dodajte Whiskey
- Izlijte mješavinu u staklenu posudu za pečenje i stavite u zamrzivač na dva sata
- Vilicom ostružite gornji zaleđeni sloj kako bi dobili male kristaliće i ponovno vratite u zamrzivač
- Ponovite proces svakih sat vremena, sve dok ne ostružete cijelu mješavinu
Servirajte ledene kristaliće u velikoj staklenoj čaši i uživajte u alkoholnom osvježenju.
 
        
     
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    