Recepti 13. listopada 2014.

Grčka salata s piletinom

Grčka salata s piletinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani recept za poznatu grčku salatu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 125

Potrebno vam je

  • 2 žlica vinski ocat
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica kopar
  • 1 mala žlica češnjak u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g salata, zelena
  • 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 šalica masline, crne
  • 0.50 šalica feta sir

Priprema

  1. Piletinu kuhati u posoljenoj vodi do vrenja, poklopiti te kuhati na laganoj vatri 10 - 15 min. Kada je kuhano, ohladiti i narezati na manje komade.
  2. Pomiješati ocat, kopar, češnjak u prahu, sol i papar u većoj zdjeli. Dodati salatu, piletinu, rajčice, krastavac, luk, masline i feta sir pa sve pažljivo promiješati da se umak pravilno rasporedi po cijeloj salati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.