gastro postao
Lagani recept za poznatu grčku salatu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 125
Potrebno vam je
- 2 žlica vinski ocat
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica kopar
- 1 mala žlica češnjak u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
- 500 g salata, zelena
- 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 šalica masline, crne
- 0.50 šalica feta sir
Priprema
- Piletinu kuhati u posoljenoj vodi do vrenja, poklopiti te kuhati na laganoj vatri 10 - 15 min. Kada je kuhano, ohladiti i narezati na manje komade.
- Pomiješati ocat, kopar, češnjak u prahu, sol i papar u većoj zdjeli. Dodati salatu, piletinu, rajčice, krastavac, luk, masline i feta sir pa sve pažljivo promiješati da se umak pravilno rasporedi po cijeloj salati.