Recepti Povrće 03. listopada 2025.

Grčki comfort food: Krumpir punjen špinatom i fetom

Povrće
15 MIN
90 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Krumpir punjen špinatom i fetom
Krumpir punjen špinatom i fetom
foto: The Little Ferraro Kitchen/Pinterest
Inspiriran grčkom spanakopitom, krumpir punjen špinatom i fetom spaja dva kontinenta, zasitan je i nutritivno bogat... Imamo super recept!

Svatko tko ti kaže kako krumpir ne može biti glavno jelo - griješi. Inspiriran grčkom spanakopitom, legendarnom pitom od špinata i fete, ovaj recept za krumpir punjen špinatom i fetom spaja jednostavnost pečenog krumpira s bogatim, kremastim punjenjem koje se oslanja na autentične mediteranske okuse. 

U ovom jelu susreću se tradicija i moderni comfort food, spoj koji na prvi zalogaj grije, a na drugi stvara ovisnost.

Možda vas zanima... Spanakopita: Grčka pita sa špinatom Recepti

Fino i zasitno

Ono što krumpir punjen špinatom i fetom izdvaja od klasičnih je njihova nutritivna snaga. Špinat, kao kralj tamnozelenog lisnatog povrća, obiluje vitaminima A, C, E i K, vlaknima i antioksidansima koji jačaju imunitet i čuvaju tvoje zdravlje. Kad mu dodaš i feta sir, koji donosi slankastu svježinu, te krem sirom koji daje onaj utješni, kremasti efekt, nastaje savršeno balansirano jelo.

Krumpir punjen špinatom i fetom idealno je jelo kad poželiš nešto zasitno, ali i hranjivo. Naš recept je u nastavku.

Krumpir punjen špinatom i fetom | Author: The Little Ferraro Kitchen/Pinterest Krumpir punjen špinatom i fetom foto: The Little Ferraro Kitchen/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Krumpir punjen špinatom i fetom
15 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krumpir 4 kom
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Luk 1 šalica
  • Špinat 450 g
  • Češnjak 3 režanj
  • Origano 1 žličica
  • Krem sir 0,33 šalica
  • Papar 0,75 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Feta sir 1 šalica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 °C. Krumpire nekoliko puta probodi vilicom i peci ih na rešetki dok ne omekšaju, 50–60 minuta. Pusti ih da se malo ohlade.


  2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrij maslinovo ulje. Dodaj nasjeckani luk i pirjaj 2–4 minute dok ne omekša.


  3. Dodaj sitno nasjeckane špinat i češnjak te origano pa kuhaj uz miješanje još oko 4 minute, dok špinat ne omekša i ne zamiriše. Makni s vatre.


  4. Smanji temperaturu pećnice na 190 °C. Krumpire prereži na pola i pažljivo izdubi unutrašnjost u zdjelu. Ljuske složi u lim za pečenje.


  5. U zdjelu s izdubljenim krumpirom dodaj krem sir, papar i sol pa izmiksaj ili zgnječi u glatku smjesu. Umiješaj špinat s lukom i pola količine usitnjenog feta sira.


  6. Smjesom napuni krumpirove ljuske, pospi preostalom izmrvljenom fetom i peci 25–35 minuta dok se punjenje ne zagrije i sir ne porumeni.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

197 kcal

9 %

MASTI

8,00 g

11 %

KOLESTEROL

0,24 g

0 %

UH

24,00 g

8 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Ove krumpire možeš pripremiti unaprijed – napuni ih do koraka 5, spremi u hladnjak i ispeci kad gosti stignu. Bit će jednako ukusni i svježi!

Uživaj i u ovim jelima s krumpirima!

grčki krumpir Možda vas zanima... Grčki krumpiri s limunom - super prilog uz meso s grila Recepti zgnječeni krumpir Možda vas zanima... Zgnječili smo krumpire i dodali im karamelizirani luk. Što smo dobili? Novo hit jelo! Recepti krumpir Možda vas zanima... Recept Jamieja Olivera za zapečeni krumpir sa sirom Recepti irske pogačice od krumpira Možda vas zanima... Irske pogačice od krumpira su odličan slani doručak Recepti spiralni krumpr, tornado krumpir Možda vas zanima... Kako napraviti spiralni krumpir kod kuće? Lako! Recepti

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:47 03. Listopad 2025.

    Super