Grčki krumpiri s limunom nisu obični pečeni krumpiri, oni su definitivno više od priloga. Ako nam ne vjeruješ, isprobaj naš recept...
Grčki krumpiri s limunom odličan su prilog, posebno uz pečeno meso i meso s roštilja. Ali grčki krumpiri su toliko ukusni da bismo mogli jesti samo njih, umjesto glavnog jela. U tom slučaju posluži ih obavezno uz tzatziki umak. I da, ovo nisu obični pečeni krumpiri - posebnu aromu daje im spoj limuna i češnjaka.
Grčki krumpiri s limunom su istodobno i hrskavi i nježni, aromatični i blagi, sočni... Vrlo lako mogu postati i vegansko jelo, samo treba pileći temeljac zamijeniti povrtnim.
Donosimo recept po kojem će ti ovi divni grčki krumpiri s limunom baš svaki put ispasti savršeno. Obavezno isprobaj i javi nam dojmove!
Grčki krumpiri i tzatziki
foto: The Delicious Plate/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Grčki krumpiri s limunom
15 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileći temeljac
0,33
šalica
Maslinovo ulje
0,33
šalica
Sok od limuna
0,25
šalica
Sol
Krumpir
900
g
Češnjak
2
režanj
Origano
2
žličica
Listići svježeg peršina
Postupak
Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva.
U velikoj zdjeli dobro izmiješaj pjenjačom ulje, temeljac, sok od limuna i 1 žlilicu soli. Dodaj krumpire narezane na kriške i dorbo promiješaj da se svaka kriška krumpira dobor obloži marinadom.
Krumpire u jednom sloju složi u pleh obložen papirom za pečnje, preko njijh prelij ostatak marinade iz zdjele.
Peci krumpire dok ne omekšaju, a gotova sva tekućina ne ispari, 25-28 minuta. Na pola tog vremena, dakle nakon 13, 14 minuta pečenja preokreni krumpire.
Krumpire nakon 25-28 minuta izvadi iz pećnice, pospi usitnjenim češnjakom u sušenim origanom, dobro promiješaj, i vrati u pećnicu da još 5-10 minuta da se lijepo zapeku.
Grčke krumpire posluži posupe nasitno nasjeckanim listićima svježeg peršina.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.