Recepti Kruh i pecivo 30. listopada 2025.

Grilani pizza džepići punjeni gljivama i ricottom

Kruh i pecivo
10 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
grilana pizza s gljivama
Grilani pizza džepići punjeni gljivama i ricottom
foto: Gozney/Pinterest
Nema umaka, ali imaš kremastu ricottu, aromatizirane gljive i sve ono zbog čega pizza zauvijek ostaje omiljeni comfort food. Naravno, imamo i najbolji recept jer ovi pizza džepići su čisto savršenstvo

Nema ništa loše u naručivanju pizze, ali ponekad ti dođe da napraviš nešto svoje bez puno gnjavaže. Ovi pizza džepići su upravo to. Kombiniraju praktičnost kupovnog tijesta, grill za dozu dima i punjenje koje je sve samo ne dosadno.

Umjesto rajčice i mozzarelle, tu su šampinjoni s acetom balsamicom, ricotta i ukiseljene papričice. Lagano, kremasto i prefino.

pizza Možda vas zanima... S ovim tijestom za pizzu ne možeš pogriješiti! Recepti
@finimini.podravka Novi Scary Good Noodlesi. Strašno dobri! 🎃 Što mislite kojeg su okusa? 🦇 Btw. dostupni su samo za slovensko tržište🍜 #finimininoodles #finimini #ramen #scarygood #halloween ♬ original sound - Fini-Mini

Hrskavo izvana, kremasto unutra

Trik je u jednostavnosti: tijesto se razvalja, preklopi i baci na roštilj. Gljive se premazuju dressingom koji se može napraviti dan ranije, a sve se slaže u sendvič koji je hrskav izvana, a pun dobrih stvari iznutra.

Ako ti ostane salate ili gljiva, složi ih u zdjelu i serviraj sa strane. Recept je u nastavku...

grilana pizza s gljivama | Author: Gozney/Pinterest Grilani pizza džepići punjeni gljivama i ricottom foto: Gozney/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pizza džepići
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Aceto Balsamico 2 žlica
  • Dijon senf 2 žličica
  • Češnjak 1 režanj
  • Sol 0,75 žličica
  • Maslinovo ulje 7 žlica
  • Tijesto za pizzu 450 g
  • Šampinjoni 450 g
  • Ricotta 1 šalica
  • Miješana lisnata salata 2 šalica
  • Ukiseljene slatke papričice 0,50 šalica
Postupak
  1. Zagrij grill na srednje jaku vatru (200–230 °C) i lagano naulji rešetku.

    U srednjoj zdjeli pomiješaj aceto, senf, naribani češnjak i 1/4 žličice soli. Umiješaj 4 žlice maslinova ulja, neprestano miješajući. Odvoji 2 žlice dressinga za premazivanje gljiva.


  2. Podijeli tijesto na 4 dijela. Svaki komad tijesta razvaljaj u krug promjera cca 20 cm. Premaži ih sa 2 žlice ulja, preklopi na pola i premaži preostalom 1 žlicom ulja. Pospij sa 1/2 žličice soli. Poslaži na pleh.


  3. Gljive bez stapki premaži izdvojenim dresingom. Grilaj gljive i tijesto – gljive povremeno okreći, a tijesto jednom okreni. Peci 4–5 minuta, dok tijesto ne dobije zlatne mrlje, a gljive omekšaju. Na kraju pritisni gljive špatulom da izbaciš višak tekućine.


  4. Otvaraj grillano tijesto kao da režeš lepinju. Svaki “džep” premaži sa 1/4 šalice rikote. Gljive nareži, ubaci ih u preostali dressing i promiješaj. U svaki džep stavi malo gljiva, miješane salate i narezanih ukiseljenih papričica.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

567 kcal

28 %

MASTI

28,00 g

38 %

KOLESTEROL

0,31 g

0 %

UH

62,00 g

22 %

PROTEINI

18,00 g

36 %

Ako nemaš grill, koristi grill tavu – rezultat neće biti identičan, ali dobit ćeš finu koricu i onu laganu karamelizaciju.

Isprobaj i ove neobične varijacije pizze!

croissant pizza Možda vas zanima... Croissant pizza – najnoviji slasni trend iz Dubaija Najave Pizza korneti s kobasicom koje jedeš kao sladoled Možda vas zanima... Pizza korneti s kobasicom koje jedeš kao sladoled Recepti pizza iz tave Možda vas zanima... PIZZA IZ TAVE Omiljeno jelo gotovo za samo 30 minuta Recepti tortilja pizza Možda vas zanima... Brza tortilja pizza za trenutke kad te uhvati glad Recepti špageti pizza Možda vas zanima... SLA(S)NI HIT Špageti pizza s mini rajčicama i mozzarellom Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.