gastro postao
Uživajte u izvrsnom receptu za jedan od najstarijih i najpopularnijih svjetskih umaka
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 2 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 kom čili papričica
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 kom limeta
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Avokado prepolovite na pola, uklonite sjemenku i izdubite ga žlicom. Meso avokada premjestite u posudu i pokapajte sokom od limete. Luk i rajčicu nasjeckajte na sitno. Chilli papričici ukonite sjemenke i žilice pa ju sitno nasjeckajte.
- U posudi usitnite avokado pomoću vilice, dodajte luk, rajčicu, chilli papričicu po želji, dobro promješajte. Začinite sa soli, paprom i sokom od limete po ukusu. Umak prekrijte prozirnom folijom i ohladite u frižideru do serviranja.