Recepti 29. siječnja 2016.

Gulaš s njokima

Gulaš s njokima
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu ukusnog i sočnog gulaša ne treba vam više od pola sata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 335

Potrebno vam je

  • 500 g njoki
  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 filet puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zakuhajte vodu za njoke. Oljuštite luk i narežite ga na kockice. Puretinu operite u hladnoj vodi, obrišite je i narežite na kockice. Šampinjone očistite, osušite i narežite na tanke kriške.
  2. Skuhajte njoke. Zagrijte ulje na teflonskoj tavi i popržite luk. Dodajte kockice puretine i pržite ih pet minuta sa svih strana, dok ne postanu svijetlosmeđe.
  3. Dodajte šampinjone i pržite još dvije-tri minute. Zalijte vrhnjem i pustite da prokuha. Posolite i popaprite. Njoke dobro ocijedite pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.