gastro postao
Za pripremu ukusnog i sočnog gulaša ne treba vam više od pola sata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 335
Potrebno vam je
- 500 g njoki
- 1 kom luk ,crveni
- 300 filet puran (bijelo meso, prsa bk )
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 200 g vrhnje za kuhanje
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zakuhajte vodu za njoke. Oljuštite luk i narežite ga na kockice. Puretinu operite u hladnoj vodi, obrišite je i narežite na kockice. Šampinjone očistite, osušite i narežite na tanke kriške.
- Skuhajte njoke. Zagrijte ulje na teflonskoj tavi i popržite luk. Dodajte kockice puretine i pržite ih pet minuta sa svih strana, dok ne postanu svijetlosmeđe.
- Dodajte šampinjone i pržite još dvije-tri minute. Zalijte vrhnjem i pustite da prokuha. Posolite i popaprite. Njoke dobro ocijedite pa poslužite.
Izvor Skuhatćute