Recepti 03. listopada 2014.

Gulaš s pikantnim knedlama od parmezana

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena kombinacija junetine i aromatiziranih knedli sa sirom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 769

Knedle

  • 2.50 dl voda
  • 125 g maslac, slani
  • 125 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 g parmezan
  • svježe mljeveni papar
  • bosiljak, vezica
  • sol
  • peršin, list

Gulaš

  • luk ,crveni
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 500 g junetina 
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • crvena paprika
  • origano
  • češnjak

Priprema

  1. Zakuhajte vodu pa dodajte maslac, pola žličice soli i papar. uspite brašno miješajući pjenjačom dok ne nastane lopta. Prebacite u posudu, malo ohladite i dodajte jedno po jedno jaje miješajući.
  2. Umiješajte nasjeckan bosiljak, peršin i parmezan. Ohladite pa oblikujte loptice.
  3. Za gulaš na ulju propirjajte luk i gljive pa dodajte meso, mrkvu, papriku i sve zalijte vinom. Kuhajte dok meso ne omekša.
  4. Začinite prema ukusu, dodajte umak od rajčice i malo brašna, prije krajas ubacite i knedle te ih kuhajte 15-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.