gastro postao
Savršena kombinacija junetine i aromatiziranih knedli sa sirom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 769
Knedle
- 2.50 dl voda
- 125 g maslac, slani
- 125 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 100 g parmezan
- svježe mljeveni papar
- bosiljak, vezica
- sol
- peršin, list
Gulaš
- luk ,crveni
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 500 g junetina
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 dl vino bijelo
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- crvena paprika
- origano
- češnjak
Priprema
- Zakuhajte vodu pa dodajte maslac, pola žličice soli i papar. uspite brašno miješajući pjenjačom dok ne nastane lopta. Prebacite u posudu, malo ohladite i dodajte jedno po jedno jaje miješajući.
- Umiješajte nasjeckan bosiljak, peršin i parmezan. Ohladite pa oblikujte loptice.
- Za gulaš na ulju propirjajte luk i gljive pa dodajte meso, mrkvu, papriku i sve zalijte vinom. Kuhajte dok meso ne omekša.
- Začinite prema ukusu, dodajte umak od rajčice i malo brašna, prije krajas ubacite i knedle te ih kuhajte 15-ak minuta.
Izvor Skuhatćute