gastro postao
Pripremite hobotnicu u pećnici i uživajte u mekanom mesu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 655
Potrebno vam je
- 2000 g hobotnica
- 1000 g krumpir, mladi
- 2 dl vino bijelo
- 1 dl ulje maslinovo
- 10 kom rajčice, cherry
- 4 režanj češnjak
- 2 kom ljubičasti luk
- masline, crne
- sol
- papar
Priprema
- Hobotnicu odmrznite, očistite i operite. Stavite ju u lonac bez vode na laganu vatru i pirjajte dok tekućina ne ispari, a na dnu lonca vam ostane gusti umak.
- Krumpir i češnjak (neoguljeni) dobro operite, luk narežite na četvrtine, a rajčice na polovice.
- Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, u nju složite krumpr, luk, češnjak i masline, posolite i popaprite. Na sredinu stavite hobotnicu, sve prelijte maslinovim uljem, poklopite i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180°C.
- U lonac u kojem ste pirjali hobotnicu dodajte malo maslinova ulja i bijelo vino, pustite da kratko prokuha.
- Izvadite hobotnicu iz pećnice, dodajte joj cherry rajčice, prelijte ju umakom. Vratite u pećnicu i pecite otkriveno još 10 minuta.