Recepti 27. siječnja 2015.

Hobotnica ispod peke s povrćem

Hobotnica-s-povrćem
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite hobotnicu u pećnici i uživajte u mekanom mesu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 655

Potrebno vam je

  • 2000 g hobotnica
  • 1000 g krumpir, mladi
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 10 kom rajčice, cherry
  • 4 režanj češnjak
  • 2 kom ljubičasti luk
  • masline, crne
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Hobotnicu odmrznite, očistite i operite. Stavite ju u lonac bez vode na laganu vatru i pirjajte dok tekućina ne ispari, a na dnu lonca vam ostane gusti umak.
  2. Krumpir i češnjak (neoguljeni) dobro operite, luk narežite na četvrtine, a rajčice na polovice.
  3. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, u nju složite krumpr, luk, češnjak i masline, posolite i popaprite. Na sredinu stavite hobotnicu, sve prelijte maslinovim uljem, poklopite i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180°C.
  4. U lonac u kojem ste pirjali hobotnicu dodajte malo maslinova ulja i bijelo vino, pustite da kratko prokuha.
  5. Izvadite hobotnicu iz pećnice, dodajte joj cherry rajčice, prelijte ju umakom. Vratite u pećnicu i pecite otkriveno još 10 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.