Recepti 13. listopada 2014.

Hotel Bristol: File mignon obložen pancetom u umaku od pijane čokoladne kreme

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj specijalitet hotela Bristol briljantno je jelo za sve.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 829

Ostali

  • 3 kom junetina 
  • 3 kom panceta
  • 2 dl umak od pečenke
  • 50 g čokolada, mliječna
  • 2 dl pileći temeljac
  • brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • crno vino

Kroketi

  • 50 g brokula (glavica)
  • 50 g karfiol
  • 50 g mrkva, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo
  • 1 kom maslac, neslani

Priprema

  1. Začinite meso, a rubove obložite pancetom pa ga stavite na nauljenu i zagrijanu tavu. ispecite meso s obiju strana. na preostaloj masnoći rastopite čokoladu, dodajte demi-glace umak i kockicu maslaca.
  2. Nakon što se sve spoji, zalijte vinom i prokuhajte oko dvije minute. Vratite meso u umak i dodajte ruma te sve prokuhajte još tri, četiri minute. Skuhajte povrće u vodi, zatim ga začinite solju i maslinovim uljem ili maslacem. Ispecite krokete u fritezi.
  3. Sve poslužite na tanjuru te na kraju lagano prelijte tankim slojem preostalog umaka od čokoladne kreme.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.