gastro postao
Ovaj specijalitet hotela Bristol briljantno je jelo za sve.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 829
Ostali
- 3 kom junetina
- 3 kom panceta
- 2 dl umak od pečenke
- 50 g čokolada, mliječna
- 2 dl pileći temeljac
- brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- crno vino
Kroketi
- 50 g brokula (glavica)
- 50 g karfiol
- 50 g mrkva, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
- 1 kom maslac, neslani
Priprema
- Začinite meso, a rubove obložite pancetom pa ga stavite na nauljenu i zagrijanu tavu. ispecite meso s obiju strana. na preostaloj masnoći rastopite čokoladu, dodajte demi-glace umak i kockicu maslaca.
- Nakon što se sve spoji, zalijte vinom i prokuhajte oko dvije minute. Vratite meso u umak i dodajte ruma te sve prokuhajte još tri, četiri minute. Skuhajte povrće u vodi, zatim ga začinite solju i maslinovim uljem ili maslacem. Ispecite krokete u fritezi.
- Sve poslužite na tanjuru te na kraju lagano prelijte tankim slojem preostalog umaka od čokoladne kreme.
Izvor Skuhatćute