gastro postao
Orašasti plodovi čine divnu kombinaciju s čokoladom. U ovoj priči glavnu ulogu imaju bademi.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 491
Potrebno vam je
- 100 g grožđice
- 0.20 dl tamni rum
- 400 g čokolada, mliječna
- 150 g bademi, prženi
- 30 g ušećerena limunova korica
Priprema
- Recept za pedesetak hrpica: Operite grožđice toplom vodom, prelijte ih rumom i poklopite. Neka stoje preko noći.
- Pokrijte lim aluminijskom folijom ili pergamentom. Bademe narežite na štapiće i popržite ih.
- Mliječnu čokoladu otopite u vodenoj kupelji, pa kad se malo ohladi dodajte joj grožđice, rum, popržene narezane bademe i sitno nasjeckanu ušećerenu limunovu koricu.
- Iz smjese grabite žličicom hrpice i stavljajte ih na lim.
- Neka se malo osuše, pa ih stavite u hladnjak da se stvrdnu.