Recepti 13. listopada 2014.

Hrskava pita od piletine i šampinjona

gastro postao gastro.24sata.hr
Ana Grgić je pripremila neobičan spoj mesa i gljiva u mini pitici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 431

Potrebno vam je

  • 150 g tijesto za savijače
  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 g češnjak
  • 50 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 100 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Piletinu i šampinjone narežemo na male kockice.
  2. Luk i češnjak usitnimo i prepržimo na maslacu, dodamo piletinu i šampinjone.lagano dinstamo, zalijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo kosani peršin i začinimo. Ohladimo.
  3. Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, ispečemo ih i punimo sa smjesom od piletine i šampinjona.
  4. Rubove premažemo sa jajima i pečemo u pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva 15-20 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.