Recepti 03. listopada 2014.

Hrskavi složenac od kvinoje

gastro postao gastro.24sata.hr
Kvinoja u novoj ulozi je sočna i neodoljiva

Vrijeme pripreme: do 90 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 1 šalica kvinoja
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 šalica pileći temeljac
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 kom paprika, zelena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 šalica tikvice, zelene
  • 800 g pelati
  • 400 g grah, crni
  • 110 g čili papričica
  • 1 šalica kukuruz u slanoj vodi
  • 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • sol
  • 2 šalica gouda punomasni
  • 1 žlica sok od limete

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C i namastite posudu za pečenje. Stavite kvinoju u cjedilo, isperite hladnom vodom i ocijedite. U posudi zagrijte dvije žličice ulja. Dodajte kvinoju i pirjajte miješajući minutu. Ulijte temeljac, promiješajte i zakuhajte. Smanjite vatru pa kuhajte pokriveno 15 minuta. Maknite s vatre i ostavite da stoji pet minuta.
  2. U međuvremenu u velikoj tavi zagrijte žlicu ulja pa pirjajte nasjeckani luk i zelene čili papričice, povremeno miješajući, oko sedam minuta. Dodajte češnjak i kockice tikvica pa pirjajte tri minute.
  3. Stavite kvinoju u veliku zdjelu, dodajte smjesu s lukom, grah, rajčice, kukuruz, kumin, origano, čili u prahu, limetin sok i sol. Dobro sve izmiješajte i premjestite u posudu za pečenje.
  4. Pecite pola sata, pospite narezanim sirom i pecite još deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.