gastro postao
Kvinoja u novoj ulozi je sočna i neodoljiva
Vrijeme pripreme: do 90 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 1 šalica kvinoja
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 šalica pileći temeljac
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 kom paprika, zelena
- 2 režanj češnjak
- 1 šalica tikvice, zelene
- 800 g pelati
- 400 g grah, crni
- 110 g čili papričica
- 1 šalica kukuruz u slanoj vodi
- 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica čili u prahu
- sol
- 2 šalica gouda punomasni
- 1 žlica sok od limete
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C i namastite posudu za pečenje. Stavite kvinoju u cjedilo, isperite hladnom vodom i ocijedite. U posudi zagrijte dvije žličice ulja. Dodajte kvinoju i pirjajte miješajući minutu. Ulijte temeljac, promiješajte i zakuhajte. Smanjite vatru pa kuhajte pokriveno 15 minuta. Maknite s vatre i ostavite da stoji pet minuta.
- U međuvremenu u velikoj tavi zagrijte žlicu ulja pa pirjajte nasjeckani luk i zelene čili papričice, povremeno miješajući, oko sedam minuta. Dodajte češnjak i kockice tikvica pa pirjajte tri minute.
- Stavite kvinoju u veliku zdjelu, dodajte smjesu s lukom, grah, rajčice, kukuruz, kumin, origano, čili u prahu, limetin sok i sol. Dobro sve izmiješajte i premjestite u posudu za pečenje.
- Pecite pola sata, pospite narezanim sirom i pecite još deset minuta.
Izvor Skuhatćute