gastro postao
Meksički klasik brzo i lako pretvorite u šareni gastroužitak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 6 kom tortilja
- 400 g grah, crni
- 1.50 šalica smeđi grah
- 0.50 mala žlica kim
- 1 mala žlica korijander
- 4 kom jaje kokošje
- 1 šalica gouda punomasni
Priprema
- Lagano premažite maslinovim uljem 4 kalupa za minipite. Stavite po tortilju u svaki, dno lagano pritisnite, a rubove ostavite da stoje uspravno. Premažite ih maslinovim uljem i solju.
- U zdjeli pomiješajte grah, kim, 1/2 žlice maslinova ulja i korijandar. Rasporedite smjesu u svaki kalup. Razbijte jaje na sredinu i lagano ga pospite sirom.
- Pecite 30 min na 175°C. Ako vidite da tortilje počinju tamnjeti, obložite ih folijom. Prema želji, ukrasite peršinom i mladim lukom.
- Odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute