Recepti 15. veljače 2019.

Idealan keto ručak koji nećete htjeti propustiti

foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo recept savršenog ručka za sve one koji ne vole klasičnu dijetu pa im je trenutno vrlo popularni keto lifestyle prava prilika da napokon promijene svoju prehranu

Ketogena dijeta temelji se na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti, stoga predstavlja učinkovit način gubljenja kilograma. Ako razmišljate o prelasku na ovaj način prehrane, onda biste trebali voditi računa o tome što se nalazi u vašem hladnjaku i smočnici. Pri kuhanju trebate izbjegavati ugljikohidrate koji sadržavaju velike količine škroba i šećera; poput kruha, tjestenine, krumpira, banana i riže. S druge strane, poželjno je kuhati jela s namirnicama koje pretežito sadrže masti i proteine, poput ribe, mesa i jaja, ali i povrća koje raste iznad zemlje; avokada, brokule, tikvice, lisnatog povrća, rajčice, paprike i šparoge.

Dijetu su dosad isprobale brojne javne ličnosti poput Kourtney Kardashian i Kelly Ripa, te izrazile zadovoljstvo rezultatima. Čar ovog režima krije se upravo u činjenici da su masti poželjne pa mnogima ne predstavlja veliki problem pridržavati se ovog pravila. Ponukani iskustvima drugih, i mi smo odlučili isprobati neki keto recept kako bismo vidjeli u čemu leži popularnost ovakvog načina prehrane.

Sočne kobasice u kombinaciji s mozzarellom

Brzo, sočno i jednostavno riječi su kojima bismo opisali ovaj keto ručak. Odabrali smo upravo njega jer nam kombinacija kobasice i mozzarelle zvuči predobro da ju ne bismo isprobali, a pritom također tijelu dajemo potrebne masti i proteine.

Sastojci

  • malo maslaca
  • 1 pakiranje Podravka kranjskih kobasica
  • 1 tikvica
  • 2 luka
  • 125 grama mozzarelle
  • 3 režnja češnjaka
  • ½ žličice soli
  • ¼ mljevenog papra
  • 1 velika žlica sušenog bosiljka
  • ¼ maslinova ulja

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i maslacem premažite posudu u kojoj pripremate ručak.
  2. Tikvice nasjeckajte na manje komade, usitnite češnjak i luk, te ih stavite u posudu za pečenje.
  3. Narežite mozzarellu na šnite, postavite ju između povrća i sve začinite sa soli, paprom i bosiljkom.
  4. Nakon toga dodajte nekoliko kapi maslinova ulja povrću i na njega stavite kobasice.
  5. Pecite najmanje 40 minuta ili sve dok kobasice ne budu dobro pečene, a povrće karamelizirano.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.