Recepti 28. veljače 2022.

Imamo pet slastica za sve obožavatelje bijele čokolade

; Desert u čaši foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronađi inspiraciju za najfinije slastice s bijelom čokoladom...

Mnogima omiljena, bijela čokolada, svojom aromom i puninom okusa osvaja na prvi zalogaj. Odlično se sljubljuje i s voćem, a posebno ju volimo u kombinaciji s malinama, jagodama i ostalim šumskim voćem. Dodatan plus je i to što su slastice s bijelom čokoladom vizualno impresivne i zaista fotogenične! 

U nastavku pronađi recepte za ukusne slastice u kojima je bijela čokolada glavna zvijezda!

  • Lava cake s bijelom čokoladom

Za sve ljubitelje bijele čokolade, evo recepta za manje poznatu verziju lava kolača s bijelom čokoladom. Ukusan je i sočan, idealno se slaže sa svježim voćem i džemovima i ekspresno nestaje s tanjura. 

 

Možda vas zanima... Nezaboravno: Lava cake od bijele čokolade Recepti

 

  • Desert u čaši od bijele čokolade

Ovog puta, donosimo recept za poslasticu od bijele čokolade i malina. Kremasta, a ujedno i pjenasta bijela čokolada koja se tako dobro slaže sa kiselkastom malinom. Svakako isprobaj! Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Uskršnja poslastica: Bijela čokolada i malina u genijalnom desertu u čaši Kolumne

 

  • Ukusni keksi s bijelom čokoladom

Ljepota je ponekad zaista u jednostavnosti, čemu u prilog ide i ovaj jednostavan recept za keksiće s bijelom čokoladom. Odlučili smo se za kekse od bijele čokolade i korice limuna, koji je sad u sezoni i treba ga maksimalno iskoristiti. Istina je da smjesa mora malo odstajati u hladnjaku, ali za to vrijeme možeš oprati posuđe i u miru popiti kavu. U slast!

 

Možda vas zanima... Najjednostavniji keksići s bijelom čokoladom i limunom Recepti

 

  • Mrvičasta torta od bijele čokolade (bez pečenja)

Ukusna i jednostavna torta od bijele čokolade osvojit će te na prvi zalogaj! Za pripremu ti  treba 20-ak minuta, jedini je problem što se mora hladiti jedno šest sati. Jako je ukusna, ne peče se i trebaš par sastojaka za pripremu ovog kolača. Odlična je u kombinaciji sa svježim voćem, a autorica recepta je Irena Gavran s bloga Pregacha. 

 

Možda vas zanima... Za ovu mrvičastu tortu s bijelom čokoladom nećeš trebati pećnicu Kolumne
 
  • Blondies s bijelom čokoladom i jagodama

Blondie je još slađa sestra poznatih brownieja, a ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će te raspametiti. Blondies su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade - postane hrskava… Njam! Recept potpisuje Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. 

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za blondies s jagodama i bijelom čokoladom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.