Recepti 03. listopada 2014.

Indijanski prženi kruh s grahom i mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Potrudite se u kuhinji i uživajte u ukusnom jelu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 588

Nadjev

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 450 g govedina, krta, mljevena
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 mala žlica čili u prahu
  • 1 mala žlica paprika u prahu
  • 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • 425 g grah,crveni
  • 420 g rajčica, crvena
  • 115 g čili papričica, zelena
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Kruh

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica suhi kvasac
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica maslac, slani
  • 4 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. U vruće ulje dodajte govedinu i luk te pirjajte povremeno miješajući dok meso ne postane smeđe. Umiješajte češnjak, čili u prahu, mljevenu papriku, kumin, grah, rajčice i čili-papričice pa začinite. Kuhajte otkriveno 10-15 min.
  2. U zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kvasac i sol. Umiješajte otopljeni maslac u toplo mlijeko pa sve dodajte suhim sastojcima. Miješajte dok se ne formira tijesto, koje mora biti lagano ljepljivo i elastično. Pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite deset min.
  3. Podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova. Razvaljajte svaki u krug pa pecite na vrućem ulju po minutu, dvije sa svake strane. Na svaki komad kruha stavite nadjeva, zelene salate, maslina, sira, rajčica i kiselog vrhnja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.