gastro postao
Potrudite se u kuhinji i uživajte u ukusnom jelu
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 588
Nadjev
- 1 žlica ulje maslinovo
- 450 g govedina, krta, mljevena
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 mala žlica čili u prahu
- 1 mala žlica paprika u prahu
- 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
- 425 g grah,crveni
- 420 g rajčica, crvena
- 115 g čili papričica, zelena
- svježe mljeveni papar
- sol
Kruh
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 mala žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica suhi kvasac
- 0.50 mala žlica sol
- 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica maslac, slani
- 4 žlica ulje, biljno
Priprema
- U vruće ulje dodajte govedinu i luk te pirjajte povremeno miješajući dok meso ne postane smeđe. Umiješajte češnjak, čili u prahu, mljevenu papriku, kumin, grah, rajčice i čili-papričice pa začinite. Kuhajte otkriveno 10-15 min.
- U zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kvasac i sol. Umiješajte otopljeni maslac u toplo mlijeko pa sve dodajte suhim sastojcima. Miješajte dok se ne formira tijesto, koje mora biti lagano ljepljivo i elastično. Pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite deset min.
- Podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova. Razvaljajte svaki u krug pa pecite na vrućem ulju po minutu, dvije sa svake strane. Na svaki komad kruha stavite nadjeva, zelene salate, maslina, sira, rajčica i kiselog vrhnja.
Izvor Skuhatćute