gastro postao
Bogata juha s dozom pikantnosti u stilu indijske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 127
Potrebno vam je
- 400 g slanutak, konzerva
- 3 g krumpir, zreli
- 0.50 kom celer, korijen
- 0.50 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- crvena paprika
- 1 mala žlica kim
- 1 mala žlica kurkuma
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 1 šaka peršin, list
- povrtni temeljac
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
Priprema
- Ugrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi.
- Prepržite krumpir, celer, luk, poriluk, češnjak i papriku u prahu dvije minute.
- Dodajte kumin, kurkumu i čili pa ostavite još pola minute. Ulijte povrtni temeljac. Dodajte slanutak i začinite solju.
- Neka se krčka 25 minuta pa poslužite.
Izvor Skuhatćute