Recepti 13. listopada 2014.

Indijska juha od slanutka

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata juha s dozom pikantnosti u stilu indijske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 127

Potrebno vam je

  • 400 g slanutak, konzerva
  • 3 g krumpir, zreli
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 0.50 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • crvena paprika
  • 1 mala žlica kim
  • 1 mala žlica kurkuma
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 1 šaka peršin, list
  • povrtni temeljac
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol

Priprema

  1. Ugrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi.
  2. Prepržite krumpir, celer, luk, poriluk, češnjak i papriku u prahu dvije minute.
  3. Dodajte kumin, kurkumu i čili pa ostavite još pola minute. Ulijte povrtni temeljac. Dodajte slanutak i začinite solju.
  4. Neka se krčka 25 minuta pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.