Recepti 04. srpnja 2019.

Pet najboljih recepata s tikvicama koje preporučuju naši blogeri

gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice su namirnica na koju se ljeti često oslanjamo pri pripremi ručka, a inspiraciju redovito tražimo na domaćim food blogovima...

Vjerujemo da, kada se umorni vratite s posla, nemate volje pretraživati recepte. Upravo smo vam zato odlučili olakšati potragu i prikupili ponajbolje recepte s tikvicama naših blogera.

Ako ste se zaželjeli smo nekog brzinskog zalogajčića, savršeno će vam odgovarati polpete iz pećnice po receptu naše blogerice Pregache. Priprema zaista nije zahtjevna, popis namirnica je kratak, a polovicu posla će ionako odraditi vaša pećnica. 

 

Polpete od tikvica iz pećnice Možda vas zanima... Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice Kolumne

 

Polpete od tikvica iz pećnice | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Još će vam jedan Pregachin recept dobro doći tijekom  ljeta, kada provođenje vremena u kuhinji postaje zamornije. Riječ je o njokima od ricotte u umaku od slanine, tikvica, vrhnja i začinskog bilja. 

 

Možda vas zanima... Njoki od ricotte u umaku od slanine i tikvica Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Ako pak volite jesti rukama i obožavatelj ste tijesta, obavezno bacite oko na recept blogerice Petre Terner  (To Live a Life) za galette s tunom, rajčicom i tikvicom. Poslužit će kao odličan ručak, večera pa čak i gablec na plaži.

 

Možda vas zanima... Galette s tikvicama i rajčicom možeš ponijeti i na plažu Kolumne

 

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

 

Podsjećamo vas i na recept za Hasselback tikvice, kojim je Vedran Bošković (Začinjeno s ljubavlju) prošlog ljeta postao pravi hit na našem portalu. Ove tikvice punjene su slaninom, mozzarellom i krem  sirom, zapečene i  vizualno primamljive, što ih čini idealnim jelom za bilo koje doba godina. 

 

Možda vas zanima... Hasselback tikvice - je li ovo novi omiljeni recept sezone? Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Ovaj popis ne bi bio potpun bez deserta, za koji je također zaslužna Pregacha. U potpunosti razumijemo njenu posvećenost tikvicama, koje savršeno funkcioniraju i u slanim i u slatkim kombinacijama.

Jedan od njenih novijih recepata zapeo nam je za oko jer neodoljivo podsjeća na brownies, a baza su mu – tikvice. Preporučujemo!

 

Možda vas zanima... Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji smo ikad jeli Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Nadamo se da smo vam pomogli pri izboru recepta za današnji kasni ručak ili večeru. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.