Recepti Tjestenina 28. srpnja 2025.

Isprobaj tjesteninu s pečenim paprikama i osjeti čistu sreću

Tjestenina
15 MIN
15 MIN
6
JEDNOSTAVNO
tjestenina s pečenim paprikama
Tjestenina s pečenim paprikama
foto: Sher Castellano/Pinterest
Pečene paprike, karamelizirani ljutika, kremasti umak i tvoji omiljeni rezanci – sve je gotovo za pola sata, ali okus je kao iz restorana. Otkrij recept koji popravlja dan!

Ponekad je dan jednostavno… naporan. Ne znaš što skuhati, sve te živcira, a hladnjak baš i ne inspirira. Upravo tada na scenu stupa ova čudesna tjestenina s pečenim paprikama – jelo koje se kuha brzo, ali izgleda kao da si ga naručio iz male talijanske trattorije.

Tjestenina s pečenim paprikama jednostavna je, ali efektna – savršena i za solo večere i za impresioniranje gostiju.

pečene paprike Možda vas zanima... RASKOŠ OKUSA Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom Recepti

Tema je - tjestenina. Varijacije su razne

Umak se temelji na nekoliko sastojaka: pečene paprike (crvene, iz staklenke – da se ne gubi vrijeme na guljenje, ali ako više voliš domaće i imaš vremena za njihovu pripremi, slobodno ih koristi, ne sumnjamo da će biti ukusno), ljutike pirjane u maslacu dok ne postanu zlatne i slatkaste, malo vrhnja za kuhanje za kremastu teksturu i tvoja omiljena tjestenina koja sve to upije. Napravi salatu i večera je zaokružena.

pečene paprike | Author: Angela Khebou/Unsplash Pečene paprike foto: Angela Khebou/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s pečenim paprikama
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pečena crvena paprika (iz staklenke) 0,50 šalica
  • Povrtni temeljac 0,75 šalica
  • Maslac 2 žlica
  • Ljutika 1 kom
  • Vrhnje za kuhanje 0,75 šalica
  • Tjestenina 225 g
  • Voda od kuhanja tjestenine 0,50 šalica
  • Parmezan 0,25 šalica
  • Listići svježeg bosiljka
  • Chili pahuljice
Postupak
  1. U blender stavi pečene paprike i temeljac za juhu. Izmiksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.


  2. Na srednje jakoj vatri rastopi maslac u velikoj tavi. Dodaj tanko narezanu ljutiku i pirjaj 10–15 minuta dok ne postane zlatna i karamelizirana.


  3. Dok se ljutika pirja, skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Sačuvaj malo vode od kuhanja.


  4. Smanji vatru i ulij umak od paprika u tavu s ljutikom – neka kratko "zacvrči" na tavi. Zatim dodaj vrhnje i sve lagano kuhaj nekoliko minuta dok se ne pretvori u kremasti umak.


  5. Ubaci tjesteninu u tavu i dobro promiješaj. Ako je potrebno, dodaj malo vode od kuhanja kako bi umak bolje obavio rezance.


  6. Odmah posluži s parmezanom, svježim bosiljkom i/ili chili pahuljicama.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

373 kcal

18 %

MASTI

16,30 g

22 %

KOLESTEROL

0,45 g

0 %

UH

45,67 g

16 %

PROTEINI

10,70 g

21 %

Ovaj recept je odlična baza – slobodno ubaci kozice, piletinu, pa čak i gljive ako želiš dodatno pojačati obrok.

Dovoljni su mašta i - pašta! 

linguine s tikvicama Možda vas zanima... Za samo 15 minuta napravi prefine linguine s tikvicama! Recepti Tjestenina s kozicama Možda vas zanima... Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu Recepti turska tjestenina Možda vas zanima... Turska tjestenina koja je osvojila internet Recepti Špageti s pestom i riba kuhana na pari Možda vas zanima... Morski špageti Jamieja Olivera gotovi za 15 minuta Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:27 28. Srpanj 2025.

    Fino