U nastavku vam donosimo recept koji je dovoljan za 64 mala peciva, koja možete puniti džemom, orašastim plodovima, čokoladom, sušenim voćem, svježim sirom...
Popis kombinacija je poduži, a sve ovisi samo o vašoj kreativnosti i preferencijama. Mi vam predlažemo da dio svakako napunite smjesom lješnjaka, meda, vanilije i šećera. Djecu će razveseliti nadjev od kikiriki maslaca i čokolade, a svakako valja isprobati i onaj od svježeg sira i grožđica.
Ova slatka peciva možete držati u zamrzivaču čak tri mjeseca, ali se zamrznuti peku otprilike pet minuta dulje.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 220 g krem sira
- 220 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žumanjak
- Prstohvat soli
- Šećer u prahu
Priprema:
- Pomiješajte brašno i sol. Dodajte hladni krem sir narezan na male kockice i narezani maslac i dobro izradite prstima.
- Ubacite veliki žumanjak i ekstrakt vanilije. Miksajte dok se ne sjedini.
- Tijesto podijelite u četiri kuglice, omotajte ih u foliju i stavite u hladnjak na dva sata.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pripremite 2 lima i prekrijte ih papirom za pečenje.
- Površinu prekrijte šećerom u prahu i razvaljajte svaki komad tijesta te ga podijelite na 16 malih trokutića.
- Nadjenite ih, zarolajte, položite na lim i pecite 20-25 minuta.
Dobar tek!