Recepti 15. studenoga 2017.

Kao nekad: Tjestenina sa svježim sirom i vrhnjem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i poznato, sigurni smo da će vas ovo jelo podsjetiti na neka bezbrižnija vremena. Postoji nebrojeno mnogo načina pripreme, a mi vam donosimo onaj koji i sami volimo najviše...

Tjestenina sa sirom i vrhnjem zasigurno je jedno od najjednostavnijih tradicionalnih jela koje poznajemo. Pripremate li domaće krpice, ono će vam, naravno, oduzeti nešto više vremena, no okusi će svakako biti puno bolji.

 

krpice Možda vas zanima... Jedite s veseljem - krpice sa zeljem! Špajza

 

Tanka i svilenkasta tjestenina divno će se složiti s kremastim umakom, a domaći svježi sir na divan će način zaokružiti čitavu kombinaciju.

Pripremate li jelo s kupovnom tjesteninom, ono će vam oduzeti doslovno tek nekoliko minuta, a u njemu možete uživati za raskošniji doručak, ručak i večeru. 

Ovom jednostavnom spoju možete dodati i komadiće slanine, čvarke, komadiće pečenog mesa ili tek svježe začinsko bilje.

 

krpice sa zeljem Možda vas zanima... Krpice sa zeljem s tajnim dodatkom Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Za pripremu tjestenine:

  • 500 g brašna
  • 4 jaja
  • malo vode
  • 1 žličica ulja
  • sol

Za umak:

 

  • 300 g svježeg sira
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 100 ml vode


Priprema:

  1. Od brašna, jaja, vode, ulja i soli zamijesite tijesto.
  2. Tijesto dobro razradite i razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi. Narežite ga na krpice.
  3. Krpice skuhajte u vreloj slanoj vodi. Koristite li kupovno tijesto, kuhajte ga prema uputama na pakiranju, dok će svježe krpice trebati svega minutu do dvije.
  4. U posudi zagrijte 100 ml vode, a u posebnoj posudi pomiješajte vrhnje i žlicu brašna. Ne želite li koristiti brašno, umak će biti nešto rjeđi.
  5. Kada se voda zagrijala dodajte mješavinu vrhnja i brašna, pustite da se zagrije pa ubacite krpice.
  6. Dobro pomiješajte i začinite soli, paprom, crvenom paprikom...
  7. Krpice stavite na tanjur i pospite ih svježim sirom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.