Špajza 16981 prikaza 22. kolovoza 2017.

Jedite s veseljem - krpice sa zeljem!

krpice
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Krpice sa zeljem jednostavno je jelo koje su spremale naše bake, i njihove bake...

Jednostavno je da jednostavnije ne može biti, jako brzo je gotovo, a ukusno je i prilično zasitno, i od svega nekoliko ne pretjerano skupih sastojaka, imate fini obrok

Inspirirajte se s još recepata iz bakine kuharice pa sami sebe razveselite na najljepši način.

 

Pole sa slaninom Možda vas zanima... Pole sa slaninom: Prilog i glavno jelo u jednom Recepti Žličnjaci-od-snijega Možda vas zanima... Žličnjaci, šnenokle, paradižot: Idealna ljetna slastica! Recepti Langoš Možda vas zanima... Međimurski langoši: S čistom ljubavlju naših dragih baka Recepti

 

Sastojci:

Za krpice:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • voda

Zelje:

  • 1 veća glavica svježeg zelja
  • 1 velika glavica luka
  • 2-3 žlice svinjske masti (ili ulja)
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. U brašno dodajte malo soli, promiješajte pa dodajte jaje i malo vode.
  2. Umijesite tijesto. Pokrijte ga i neka malo odstoji.
  3. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  4. Na masnoći popržite nasjeckan luk da lagano požuti.
  5. Umiješajte naribano, ili na kockice narezano zelje.
  6. Posolite i popaprite po ukusu pa pirjajte na laganoj vatri uz podlijevanje vodom po potrebi. Nakon 20-30 minuta probajte je li zelje skuhano; ako nije, ostavite pirjati koliko mu treba da postane mekano.
  7. Dodajte kupusu skuhane krpice, sve promiješajte i po želji još popaprite.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • rudica 16:31 29. Studeni 2015.

    Moja baka je na karamelizirala luk sa dvije žlice šećera. a tako i ja radim.Super je