Špajza 28. kolovoza 2020.

Jedi s veseljem - krpice sa zeljem!

krpice sa zeljem
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krpice sa zeljem jednostavno je jelo koje su spremale naše bake, i njihove bake...

Jednostavno je da jednostavnije ne može biti, jako brzo je gotovo, a ukusno je i prilično zasitno, i od svega nekoliko ne pretjerano skupih sastojaka, imaš fini obrok

Inspiriraj se s još recepata iz bakine kuharice pa sama sebe razveseli na najljepši način.

 

Pole sa slaninom Možda vas zanima... Pole sa slaninom: Prilog i glavno jelo u jednom Recepti Žličnjaci-od-snijega Možda vas zanima... Žličnjaci, šnenokle, paradižot: Idealna ljetna slastica! Recepti Langoš Možda vas zanima... Međimurski langoši: S čistom ljubavlju naših dragih baka Recepti

 

Sastojci za krpice:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • voda

Sastojci za zelje:

  • 1 veća glavica svježeg zelja
  • 1 velika glavica luka
  • 2-3 žlice svinjske masti (ili ulja)
  • sol, papar

Priprema:

  1. U brašno dodaj malo soli, promiješaj pa dodaj jaje i malo vode.
  2. Umijesi tijesto. Pokrij ga i neka malo odstoji.
  3. Tijesto tanko razvaljaj i izreži na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhaj u slanoj vodi i ocijedi.
  4. Na masnoći poprži nasjeckan luk da lagano požuti.
  5. Umiješaj naribano, ili na kockice narezano zelje.
  6. Posoli i popapri po ukusu pa pirjaj na laganoj vatri uz podlijevanje vodom po potrebi. Nakon 20 do 30 minuta probaj je li zelje skuhano; ako nije, ostavi pirjati koliko mu treba da postane mekano.
  7. Dodaj kupusu skuhane krpice, sve promiješaj i po želji još popapri.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • rudica 16:31 29. Studeni 2015.

    Moja baka je na karamelizirala luk sa dvije žlice šećera. a tako i ja radim.Super je