Recepti 21. siječnja 2022.

Iz bakine bilježnice: Slatki kupus koji te vraća u djetinjstvo

; Slatki kupus - omiljeno jelo naših baka foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo recept za slatki kupus, jelo koje su nam pripremale bake i mame

Kupus, rajčica i začini - to su osnovne namirnice koje su ti potrebne za ovo fino starinsko varivo poznato kao slatki kupus. Jednostavno i brzo se priprema pa ako nemaš dovoljno vremena za neko kompliciranije jelo, a pojela bi nešto "na žlicu", ovo jelo je idealno za tebe. 

Danas predlažemo ovo ukusno jelo koje nas podsjeća na bakinu kuhinju i vraća u djetinjstvo - slatki kupus. 
 

Možda vas zanima... Hrskave rolice s mesom i mladim kupusom Kolumne
 

 

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml pasirane rajčice 
  • 2 lovorova lista
  • 2 žličice slatke mljevene paprike
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica octa
  • Papar
  • Sol
  • Voda

Priprema:

  1. Kupus nasjeckaj na rezance. Ubaci ga u vruću vodu koju si prethodno posolila.
  2. Za to vrijeme na tavi pirjaj luk. Dodaj šećer pa pusti da se karamelizira.
  3. Dodaj češnjak i ocijeđeni kupus. Pusti da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodaj pasiranu rajčicu.
  4. Ubaci lovorov list, ocat, sol i papar.
  5. Kuhaj oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.
  6. Po želji u kupus dodaj suhog mesa ili posluži kao prilog uz pečene kobasice. 

Dobar tek!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Možda vas zanima... Kako napraviti savršenu sarmu? Donosimo ti trikove i recept Špajza Možda vas zanima... Jedi s veseljem - krpice sa zeljem! Špajza Možda vas zanima... Zapečeni kiseli kupus s restanim krumpirom i kobasicom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.